VGCt_Slider_NJC17.v2

VGCt-najaarscongres 2017

Meld je nu aan met vroegboekkorting!

Slider 4

Vereniging voor Gedragstherapie en Cognitieve Therapie

De VGCt is de wetenschappelijke vereniging voor cognitief gedragstherapeuten en cognitief gedragstherapeutisch werkers in Nederland. Lees meer.

Professionals

dots

Je bent een professional in de zorg. Je werkt als psycholoog, psychotherapeut, verpleegkundige of andere behandelaar, beleidsmedewerker, onderzoeker, zorginkoper, medisch adviseur, huisarts, bij de overheid, in een ggz-instelling of aan een universiteit. 

  • over cognitieve gedragstherapie
  • belangstellende worden
  • links naar patiëntenorganisaties
Lees meer of word lid

Opleiders

dots

Je werkt als (hoofd)opleider in de geestelijke gezondheidszorg, zelfstandig of verbonden aan een opleidingsinstituut. Je biedt cursussen aan op het gebied van cognitieve gedragstherapie of andere opleidingsonderdelen. Lees meer over:

  • accreditatie aanvragen
  • tarieven voor cursuserkenning
  • adverteren voor je cursus
Lees meer

Vind een therapeut

dots

Ben je op zoek naar een cognitief gedragstherapeut? Via onderstaande knop vind je therapeuten die geregistreerd zijn bij de VGCt. Therapeuten met een registratie bij de VGCt hebben een uitgebreide opleiding gevolgd en scholen zich regelmatig bij.

  • zoek op naam of instelling
  • zoek op postcode
  • zoek op expertise of doelgroep
Vind een therapeut

Actueel

Alle artikelen

Verenigingsactiviteiten

Alle activiteiten

Opleiding en registratie

Wanneer je na je studie verder wil gaan in de geestelijke gezondsheidszorg, zijn er verschillende mogelijkheden. Een registratie bij de VGCt is een waardevolle bijdrage aan je professionele bagage. De cognitief gedragstherapeut(isch werker) met VGCt-registratie is een door veel werkgevers gewaardeerde professional. 

In de opleiding tot cognitief gedragstherapeutisch werker ontwikkel je kennis en vaardigheden waardoor je klachtgerichte problematiek op een gedragstherapeutische manier kunt behandelen. 

Als cognitief gedragstherapeut ben je bekwaam om cognitief gedragstherapeutische behandelingen op verantwoorde wijze uit te voeren. 

Supervisoren zijn bevoegd en bekwaam om supervisie, les en leertherapie te geven.

Lees meer