Nieuws

Call for abstracts voorjaarscongres 2025

Dien een abstract in voor het VGCt voorjaarscongres!

Deadline, 1 december 2024

The heat is on – Hoe hou jij je hoofd koel?

In een tijd waarin de druk op therapeuten toeneemt, is het extra belangrijk om manieren te vinden om je hoofd koel te houden en effectief te blijven werken. Tijdens het voorjaarscongres in 2025 staat dit thema centraal: hoe kun je als therapeut je werkzaamheden goed uitvoeren onder toenemende druk?

Je herkent het vast: als therapeut word je geconfronteerd met allerlei uitdagingen die je werk beïnvloeden. Hoe blijf je bijvoorbeeld authentiek en effectief in je behandelingen terwijl je te maken hebt met hoge werkdruk en beperkte middelen? Hoe houd je een goede behandelrelatie met je cliënten, zelfs als je te maken hebt met wachtlijsten en no-shows? Welke technieken pas je toe om effectief te blijven werken in een stressvolle omgeving

Tijdens het voorjaarscongres willen we onderzoeken welke interventies en strategieën therapeuten kunnen helpen om veerkrachtig te blijven in een krachtenveld waar we soms geen grip op hebben. Hoe kunnen we ons blijven aanpassen aan veranderende omstandigheden zonder de kwaliteit van onze behandelingen in gevaar te brengen?

 

Inspireer je collega’s, geef een workshop

Dus: cgw’ers en cgt’ers laat van je horen! Als je ervaren bent, maar ook als aanstormend talent. Inspireer je collega’s en geef een workshop. Buiten het thema om kun je ook denken aan workshops waarin je laat zien hoe je een techniek toepast: een cognitieve techniek, exposure of motiverende gespreksvoering bijvoorbeeld. Of de behandeling van specifieke problematiek als OCD of eetstoornissen. Wellicht ken je werkvormen die de protocollen verrijken, zoals het meer in beweging komen met groepen of speelse werkvormen bij jeugd. Of deel je graag je kennis over de therapeutische relatie. Dit is in elk geval hét moment om een abstract in te dienen. De link naar CGT is uiteraard belangrijk.

Voor twijfelaars en tipgevers

Wil je een abstract indienen, maar twijfel je nog of wil je begeleiding? Aarzel dan niet en neem contact met ons op! We kijken graag samen naar de mogelijkheden. Ook tips over mensen die we kunnen uitnodigen voor het geven van een workshop zijn van harte welkom.
Mail naar Joske Prummel, j.prummel@accare.nl.

Bekijk hier alle abstractcriteria en dien direct een abstract in!

Praktische informatie

Datum 21 maart 2025
Tijd 9.30 – 17.00 uur
Let op Deadline voor het indienen van een abstract is 1 december

De VGCt is CRKBO geregistreerd. Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van de VGCt van toepassing.

oval