Ik ben klinisch psycholoog (i.o.) en wil cgt’er worden

Speciaal voor klinisch psychologen (i.o.) hebben we een verkort registratietraject ontwikkeld: het CGT-kp-traject.

Je kunt hiermee starten als je voldoet aan de volgende eisen:

  • Je bent in opleiding tot kp of hebt de kp-opleiding afgerond
  • Je hebt aantoonbaar een door de VGCt geaccrediteerde basiscursus (100 uur) gevolgd
  • Je bent minimaal 12 uur per week werkzaam op (g)gz-gebied, waarvan je gemiddeld 6 uur aan CGT-behandelingen besteedt

Cognitief gedragstherapeut in opleiding kp

Tijdens je opleiding kun je je registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding kp. Je wordt dan lid van de VGCt, krijgt je eigen digitale opleidingsdossier (PE-dossier) en portfolio (PE-portfolio) en geniet van alle ledenvoordelen. In deze periode ga je verder met de opleidingsonderdelen die je moet afronden zodat je daarna je registratie als cognitief gedragstherapeut kunt aanvragen.

De volledige opleiding tot cognitief gedragstherapeut voor kp’ers omvat:

  • Het tijdens de opleidingsperiode aantoonbaar ten minste 2790 uren werkzaam zijn geweest op (g)gz-gebied, waarvan ten minste 1395 uren besteed aan het uitvoeren van CGT-behandelingen
  • Het behalen van tenminste 50 punten met het volgen van door de VGCt geaccrediteerde vervolgcursussen
  • Het schrijven van een N=1-verslag nieuwe stijl over minimaal acht sessies (of het indienen van een dispensatie-aanvraag* op basis van een proefschrift of wetenschappelijk artikel over een CGT-behandeling)
  • Het maken van de e-learning Therapeutfactoren, inclusief module 3. Hierbij is het maken van een POP niet nodig. Het certificaat e-learning moet worden geüpload in het PE-dossier bij de registratie tot cognitief gedragstherapeut
  • Het volgen van 50 supervisiesessies bij een supervisor VGCt (het maken van praktijktoetsen is in deze route niet verplicht)

*ter beoordeling door de registratiecommissie

Kijk voor algemene informatie over bovenstaande onderdelen bij de CGT-opleiding oude stijl.

(Her)registratie aanvragen

Ben je geregistreerd als kp en heb je de kp-opleiding niet langer dan acht jaar geleden afgerond? En heb je bovenstaande opleidingsonderdelen voltooid? Dan kun je je registratie tot cognitief gedragstherapeut aanvragen door je complete PE-dossier aan te melden. Aan het aanvragen van de registratie zijn beoordelingskosten verbonden. Het tarief voor personen die al langer dan een jaar geregistreerd zijn als cgt’er i.o. is lager dan het tarief voor personen die dat nog niet zijn.
Iedere vijf jaar moet je je herregistreren om je kennis en vaardigheden op peil te houden. Lees meer over herregistratie.

Let op: Als je supervisie gaat volgen heb je een digitaal portfolio nodig. Dit krijg je automatisch als je je registreert bij de VGCt als cognitief gedragstherapeut in opleiding kp.

Lees alle regels in het registratiereglement.

oval