Verenigingsnieuws VGCt

Welke ambities heeft de VGCt?

De plannen voor 2024 – 2026

Met de start van het nieuwe jaar is voor de VGCt ook een nieuwe beleidsperiode begonnen. Met waardevolle input van een groot aantal actieve leden én informatie uit de ledenenquête van vorig jaar, hebben we de ambities van de vereniging voor de periode 2024 – 2026 vastgelegd in een nieuw strategisch beleidsplan. Met deze ambities anticiperen we op ontwikkelingen die de komende jaren belangrijk zijn voor de psychische zorg*. In het jaarplan lees je welke concrete acties we met elkaar ondernemen in 2024.

Samen voor een mentaal gezonder Nederland

Jij bent als lid van de VGCt één van de radertjes in een groter geheel van inmiddels ruim 10.000 leden. Of je nou (super) actief bent voor de vereniging of ‘gewoon’ lid bent vanwege de voordelen van de registratie in de praktijk, samen zijn we dagelijks bezig met één missie: bijdragen aan een mentaal gezonder Nederland.

Een belangrijke missie, gezien de toenemende aantallen mensen met psychische problemen. We dragen ons steentje bij door de inzet van wetenschappelijk bewezen effectieve psychologische behandelmethoden op basis van CGT. We proberen dit zo goed mogelijk te doen door te anticiperen op ontwikkelingen in de psychische zorg en samen te werken met onze wetenschappelijke en maatschappelijke partners.

Als lid mag je verwachten dat je het vak van cognitief gedragstherapeut(isch werker) of supervisor leert via opleidingen die aan hoge kwaliteitseisen voldoen, dat je je leven lang beter kunt worden in je vak, met name door de wetenschappelijke én praktische informatie die je vindt op het VGCt Kennisnet en door de vele nascholingsactiviteiten die de VGCt organiseert. Als lid ontmoet je ook je vakgenoten waarmee je kennis en ervaring kunt delen en verspreiden. Dat is wat de VGCt is, zodat we samen Nederland mentaal een beetje beter kunnen maken.

Nieuwsgierig?

Bekijk voor meer informatie over de ambities en de plannen:

Heb je suggesties, opmerkingen of vragen over het beleid of de projecten? Stuur een mail naar communicatie@vgct.nl en we nemen contact met je op.

 

* Onder psychische zorg verstaan we het behandelen en voorkomen van psychische problemen bij individuen en groepen, waar mogelijk in samenwerking met naasten (het systeem).

 

 

oval