Lesgeven

Als supervisor ben je bevoegd om les te geven in alle soorten scholing die door de VGCt worden geaccrediteerd. Wil je graag lesgeven in een basiscursus, vervolgcursus of nascholingsactiviteit? Je kunt zelf of samen met een collega een cursus opzetten of in opdracht van een opleidingsinstelling een cursus verzorgen. Bekijk voor meer informatie het ‘competentieprofiel voor docenten‘.

Accreditatie van cursussen

Cursisten kunnen een door de VGCt geaccrediteerde cursus laten meetellen in hun VGCt-opleidings- of herregistratietraject. De basiscursus en vervolgcursus horen bij het opleidingstraject. Nascholing is bedoeld voor cognitief gedragstherapeutisch werkers, cognitief gedragstherapeuten en supervisoren die zich willen herregistreren. Voor cognitief gedragstherapeuten die zich willen registreren bij de VGCt is er de supervisorencursus. Voor supervisoren bestaat daarnaast de categorie ‘nascholing op het gebied van supervisievaardigheden en/of didactiek’.

Eisen aanvraag accreditatie

In de accreditatiereglementen kun je nalezen wat de eisen zijn voor het aanvragen van accreditatie voor de verschillende categorieën cursussen en nascholingsactiviteiten. Er is een accreditatiereglement voor onderwijs aan cognitief gedragstherapeuten en supervisoren en een accreditatiereglement voor onderwijs aan cognitief gedragstherapeutisch werkers.

Nascholingspunten

Voor het lesgeven ontvang je nascholingspunten voor je eigen herregistratie. Hierover kun je meer lezen in het registratiereglement voor cognitief gedragstherapeuten en supervisoren.
Bekijk de regels en het aanvragen van accreditatie.

Docentschap

Voor cursisten in de basiscursus is de docent het gezicht van de VGCt. Ook als je supervisie of andere cursussen geeft, kan het gebeuren dat je vragen krijgt over het opleidingstraject van de VGCt. Het is belangrijk dat je als docent de goede informatie geeft. Verwijs je cursisten en supervisanten naar de website van de VGCt.

Cursus- en lesmateriaal

Video’s

De VGCt heeft verschillende video’s ontwikkeld die door docenten vrij gebruikt mogen worden in cursussen of andere onderwijssituaties. Deze video’s vind je op ons YouTubekanaal.

Webinars

Opleidingsinstellingen en docenten kunnen bij de VGCt MP4-bestanden van webinars kopen en deze integreren in de eigen online leeromgeving.  De prijs voor de webinars is afhankelijk van het aantal cursusgroepen per jaar dat gebruik zal maken van het webinar. Neem voor meer informatie contact op met Mieke Ketelaars, teamleider kennis en opleiden via m.ketelaars@vgct.nl.

Cursus- en lesmateriaal

Powerpointsjabloon

Zoek je een handig sjabloon voor je presentatie? Gebruik de VGCt-PowerPointpresentatie met slides die je zelf kunt invullen.

Richtlijn Literatuur

De VGCt hanteert als richtlijn; per cursusuur tien pagina’s Engelse literatuur of 20 pagina’s Nederlandse literatuur.

oval