PE-portfolio huren

Iedereen die gestart is of gaat starten met supervisie in het kader van de VGCt-opleiding heeft een PE-portfolio nodig. Het portfolio is speciaal bedoeld voor je supervisie. Je gebruikt het om je leerproces in kaart te brengen: voor jezelf en voor de betrokkenen bij je opleiding. In het portfolio vind je dus alleen kwalitatieve informatie over je opleiding, zoals feedback op praktijktoetsen en supervisie.

Als je belangstellende basiscursist bent of als je je registreert bij de VGCt als cognitief gedragstherapeut in opleiding, krijg je het PE-portfolio automatisch. Wil je je tijdens de opleiding niet registreren, dan kun je heb je het portfolio huren. Dit kan nog tot 1 januari 2023 en kost € 50,-.

Let op: alleen als je je registreert als cognitief gedragstherapeut in opleiding heb je naast je PE-portfolio ook een PE-dossier waarin je opleidingsonderdelen kunt toevoegen. Als je een portfolio huurt, heb je geen PE-dossier.

We raden je aan om je te registreren omdat het lidmaatschap van de VGCt veel voordelen biedt. Daarnaast zijn er aan de beoordeling van het PE-dossier van niet-leden hogere kosten verbonden wanneer zij zich willen registreren als cognitief gedragstherapeut. Je komt in aanmerking voor de ledenprijs als je minimaal een jaar lid bent.

Verschil tussen PE-portfolio en PE-dossier

PE-online bestaat uit twee onderdelen: het PE-dossier en het PE-portfolio. In het PE-dossier vind je het overzicht van al je activiteiten in het kader van je (her)registratie. Het PE-portfolio is de werkomgeving voor supervisie aan cgt’ers i.o. Hier worden de evaluatieformulieren en praktijktoetsen ingevuld en opgeslagen.

oval