Ik start of ben begonnen met de basiscursus

Als je een door de VGCt geaccrediteerde basiscursus CGT volgt of binnen drie maanden gaat volgen, kun je ervoor kiezen om je tegen gereduceerd tarief in te schrijven als belangstellend basiscursist. Je kunt je ook meteen na afronding van de basiscursus registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding.

Belangstellend basiscursist worden

Als je een door de VGCt geaccrediteerde basiscursus CGT volgt, kun je je tegen gereduceerd tarief inschrijven bij de VGCt als belangstellend basiscursist en zo kennis maken met de vereniging en genieten van ledenvoordelen. Deze inschrijving is sowieso nodig wanneer je na het inleidende deel van je basiscursus al wilt starten met supervisie. Op deze manier krijg je namelijk toegang tot het PE-portfolio dat je nodig hebt bij het volgen van supervisie.

Inschrijven

Om je te kunnen inschrijven als belangstellend basiscursist moet je aan de vooropleidings- en werksettingseisen voldoen en bezig zijn met de basiscursus CGT of hiermee binnen drie maanden starten. Je wordt belangstellend basiscursist voor de periode van één jaar. Na dat jaar kun je je registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding. Het is niet verplicht om eerst belangstellend basiscursist te worden. Je mag je ook je direct inschrijven als cognitief gedragstherapeut in opleiding nadat je de basiscursus hebt afgerond.

Cognitief gedragstherapeut in opleiding worden

Als je aan de vooropleidings- en werksettingseisen voldoet, kun je je direct na het afronden van de basiscursus registreren als cognitief gedragstherapeut in opleiding. Je wordt dan lid van de VGCt, krijgt je eigen digitale opleidingsdossier (PE-dossier) en portfolio (PE-portfolio) en geniet van alle ledenvoordelen. In deze periode ga je verder met vervolgcursussen, je N=1-verslag, supervisie, leertherapie* of je persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)** en begeleide intervisie**.

*In de CGT-opleiding oude stijl
**In de CGT-opleiding nieuwe stijl

Als je op 1 januari 2022 nog niet gestart bent met het volgen van supervisie, dan kun je tot en met 30 juni 2023 kiezen voor het volgen van de CGT-opleiding nieuwe stijl (waarin de leertherapie is vervangen door de leerlijn professionaliteit) óf de CGT-opleiding oude stijl (met leertherapie).
Op het moment dat je je aanmeldt, krijg je een mail met informatie over de CGT-opleiding oude en nieuwe stijl. Wij vragen je dan een keuze te maken.

oval