P3NL

Vacature P3NL: Projectleider traumagerichte behandeling PTSS (4-8 uur p/w)

P3NL, de Nederlandse GGZ en andere partijen zetten zich in voor het verbeteren van de zorg voor mensen met PTSS. Het zorginstituut heeft in 2020 geconstateerd dat de zorg voor deze groep patienten verbeterd kan worden (verbetersignalement Zinnige Zorg PTSS). Een van de verbeteracties is dat meer mensen met PTSS een traumagerichte behandeling moeten krijgen. Er is een plan van aanpak opgesteld waarin het doel en de acties zijn gecontretiseerd. Lees hier alles over de Zinnige Zorg projecten PTSS en Psychose.

Er is een start gemaakt met de implementatie, onder andere door het opzetten van een lerend netwerk van ggz-instellingen die traumabehandeling aanbieden. Dit netwerk is een mix van koplopers en instellingen die deze zorg willen verbeteren. Er is een vragenlijst om de mate van implementatie van traumagerichte behandeling te meten. De projectleider coordineert dat er meer metingen worden uitgevoerd en dat deze resultaten worden geanalyseerd en besproken in het lerend netwerk. Samen met de instellingen wordt gezocht naar passende vormen van ondersteuning om aan de knelpunten te werken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan scholing, supervisie of het opstarten van vakgroepen voor behandelaars. Vanuit een subsidie is er budget voor dit project, inclusief de inzet van de projectleider en het ondersteunen van de instellingen door bijvoorbeeld het faciliteren van supervisie.

P3NL zoekt een projectleider voor 4 tot 8 uur per week, tot eind 2025. Heb je affiniteit en ervaring met de zorg voor mensen met trauma en PTSS en wil je als projectleider je bijdrage leveren aan deze zorg? Solliciteer dan snel!

Meer informatie en solliciteren.

oval