Wetenschappelijk onderzoeker

Een wetenschappelijk onderzoeker VGCt® is werkzaam als wetenschappelijk onderzoeker bij een universiteit, onderzoeksinstituut of onderzoeksafdeling van een ggz-instelling op het gebied van psychologie, pedagogische wetenschappen, gezondheidswetenschappen of geneeskunde.

Om je te kunnen registreren bij de VGCt moet je wetenschappelijk onderzoek doen aan een universiteit, onderzoeksinstituut of onderzoeksafdeling van een ggz-instelling op het gebied van psychologie, pedagogische wetenschappen, gezondheidswetenschappen of geneeskunde, of een door de registratiecommissie gelijkwaardig geacht gebied.

Daarnaast voldoe je aan één van de twee onderstaande eisen:

  • Je bent minimaal twaalf uur per week werkzaam aan een universiteit, onderzoeksinstituut of onderzoeksafdeling van een ggz-instelling als wetenschappelijk onderzoeker op het gebied van psychologie, pedagogische wetenschappen, gezondheidswetenschappen of geneeskunde, of een door de registratiecommissie gelijkwaardig geacht gebied.

Of

  • Je hebt in de afgelopen vijf jaar minimaal vijftig punten behaald met publicaties in de internationale (Engelstalige) en/of Nederlandse/Vlaamse vakpers.

(Her)registratie aanvragen

Zie voor de volledige onderzoeks-, werksettings- en publicatie-eisen het registratiereglement voor wetenschappelijk onderzoekers. Elke vijf jaar vraag je je herregistratie aan.

oval