N=1-verslag

Tijdens de CGT-opleiding ga je aan de slag met het maken van een N=1-verslag. Veel cognitief gedragstherapeuten in spe vinden dit lastig. Dat dit eigenlijk best meevalt, zie je in onderstaande video. Hierin krijg je tips om je op weg te helpen. Bijvoorbeeld over het opstellen van onderzoeksvragen, het gebruik van onderzoeksdesigns en het meten van resultaten.

N=1-verslag nieuwe stijl

Per 1-1-2023 is het alleen mogelijk om een N=1-verslag nieuwe stijl te schrijven en in te dienen.

Het N=1-verslag nieuwe stijl moet betrekking hebben op een behandeling van minimaal acht zittingen, bij voorkeur een afgeronde behandeling. Alle stappen van het gedragstherapeutische proces moeten in de behandeling aan de orde zijn gekomen. Je moet je N=1-verslag toevoegen aan je PE-dossier tegelijkertijd met de supervisorverklaring N=1-verslag nieuwe stijl. Het N=1-verslag mag maximaal 15.000 woorden bevatten. Bij meer woorden wordt het verslag teruggestuurd.

In het registratiereglement cgt’ers en supervisoren en in de richtlijnen N=1-verslag lees je aan welke voorwaarden je N=1-verslag moet voldoen.

Heb je een proefschrift geschreven op het gebied van CGT, dan kun je een dispensatieverzoek indienen voor het schrijven van een N=1-verslag. De registratiecommissie besluit of dispensatie wordt verleend. Je kunt een toelichting dispensatieverzoek aanvragen via een mail naar opleidingen@vgct.nl.

LET OP: De beoordeling van de N=1-verslagen loopt vertraging op

Het aanbod van N=1-verslagen is momenteel zo groot dat het de commissie niet lukt om de verslagen te beoordelen binnen drie maanden.
De beoordeling zal daarom één of twee maanden langer gaan duren. De registratiecommissie vraagt om begrip voor deze situatie.

oval