Evenement

Webinar: Psychose binnen de forensische sector

Samenwerking tussen de secties Forensische CGT en Stemmen, achterdocht en andere bijzondere belevingen

4 juni 2024

Beter begrijpen en daardoor beter behandelen

Behandelaren die werken in de forensische sector voelen zich vaak machteloos als ze zich geconfronteerd zien met mensen met psychotische klachten. Vaak is de eerste reactie om vooral te kijken naar farmacotherapie en de psychiater. Farmacotherapie is inderdaad vaak  helpend, maar slechts een begin van de rest van de behandeling/begeleiding.

Er is geen “aan/uit schakelaar” voor psychose. Veel patiënten in de forensische sector zijn kwetsbaar en het klachtgedrag kan je zien op een continuüm. Het gesprek aangaan om echt te snappen waarom een patiënt doet wat hij doet is van groot belang. De eerste stap die gezet moet worden is het zoeken naar verbinding. Hoe ga je zo’n verbindend gesprek op een goede manier aan zodat je kunt gaan snappen waarom de patiënt doet wat hij doet.  In het webinar wordt ingezoomd op hoe dit gesprek op een goede manier te voeren, zodat je het met meer vertrouwen aan kan gaan.

Praktische informatie

Datum 4 juni 2024
Tijd 19.45 – 21.15
Locatie Online
Spreker(s) Joost Baas, Angeline Smeltink, Petra Lenssen
Accreditatie Wordt aangevraagd bij de VGCt
Kosten € 15,- voor leden van de VGCt, € 45,- voor niet-leden
Let op Alleen bij het live volgen van het webinar kom je in aanmerking voor accreditatiepunten.

De VGCt is CRKBO geregistreerd. Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van de VGCt van toepassing.

oval