Landelijk netwerk aanbieders Intensieve Traumabehandeling Kinderen en Adolescenten

Traumabehandeling toegankelijk maken

Recent is het Landelijk netwerk aanbieders Intensieve Traumabehandeling Kinderen en Adolescenten opgericht. Dit netwerk bestaat uit vertegenwoordigers van (vrijwel alle) aanbieders van Intensieve Traumabehandeling voor kinderen en jongeren in Nederland.

Binnen dit netwerk staan elkaar inspireren, van elkaar leren, verbinden, ontwikkelen en reflecteren centraal. Het is een samenwerking met als doel het toegankelijk maken van traumabehandeling voor iedere jongere die daar baat bij kan hebben in zijn of haar herstel en ontwikkeling.

Het landelijk netwerk aanbieders Intensieve Traumabehandeling Kinderen en Adolescenten heeft als doel:

  • het overzichtelijk weergeven waar in Nederland intensieve traumabehandeling voor kinderen en jongeren wordt aangeboden (een kaart, een website)
  • het uitwisselen van kennis uit wetenschappelijk onderzoek rondom werkzame factoren en wat we hieruit kunnen leren voor de klinische praktijk (en voor vervolgonderzoek)
  • het door ontwikkelen van behandelingen gericht op het toegankelijk(er) maken van (intensieve) traumabehandeling voor jongeren voor wie dit niet vanzelfsprekend is
  • regio overstijgend samenwerken zodat jongeren zo dicht mogelijk bij huis terecht kunnen

Sluit je aan bij het netwerk

Bied jij intensieve traumabehandeling voor kinderen en/of jongeren en ben je nog niet betrokken bij dit netwerk? Sluit je dan aan om traumabehandeling voor iedere jongere toegankelijk te maken. Via digitale bijeenkomsten wordt hier samen aan gewerkt.

Interesse?

Meld je aan via de LinkedIngroep Landelijk netwerk aanbieders Intensieve Traumabehandeling Kinderen en Adolescenten of stuur een mail naar Irene Tijsseling irene@opvoedpoli.nl of naar Desiree Florisson d.florisson@reiniervanarkel.nl

oval