Supervisor worden

Wanneer je ten minste drie jaar bent geregistreerd als cognitief gedragstherapeut, kun je je registratie als supervisor aanvragen. Je hoeft dan bij je aanvraag niet ook je herregistratie als cgt’er aan te melden.

Als supervisor VGCt ben je bevoegd om supervisie te geven, les te geven en leertherapie/begeleide intervisie te geven aan cognitief gedragstherapeuten (in opleiding), cognitief gedragstherapeutisch werkers (in opleiding), supervisoren en BIG-opleidelingen. Lees hierover meer in het Competentieprofiel supervisor, onderaan deze pagina bij Downloads.

Registratie-eisen

De volledige registratie-eisen vind je in het Registratiereglement voor cgt’ers en supervisoren. Kort samengevat kun je de registratie als supervisor aanvragen als je aan de volgende eisen voldoet:

  • Je bent tenminste 3 jaar aaneengesloten geregistreerd als cognitief gedragstherapeut VGCt.
  • Je hebt een BIG-registratie als GZ-psycholoog, arts, klinisch psycholoog, klinisch neuropsycholoog, psychotherapeut, verpleegkundig specialist ggz, psychiater en/of orthopedagoog-generalist.
  • Je hebt een bij de VGCt geaccrediteerde supervisorencursus gevolgd nadat je al minimaal twee jaar geregistreerd was als cognitief gedragstherapeut.
  • Je hebt in de drie tot vijf jaar voorafgaand aan de aanvraag minimaal 4160 uur op ggz-gebied gewerkt, waarvan minimaal 2080 uur is besteed aan cgt-behandelingen.
  • Je hebt als cognitief gedragstherapeut in de drie tot vijf jaar voorafgaand aan de aanvraag 30 nascholingspunten behaald. De supervisorencursus telt niet mee in deze punten; het is een voorwaarde om supervisor te worden.

Registratie aanvragen

Je vraagt je registratie aan door binnen Mijn VGCt te kiezen voor In- en/of uitschrijvingen en dan te kiezen voor Inschrijven. De benodigde werkverklaring kun je hieronder downloaden. Het is handig dit formulier vast in te vullen voordat je je aanvraag gaat doen. Als de aanvraag correct en volledig is, beoordeelt de registratiecommissie de aanvraag binnen twee maanden. Na een positief besluit gaat je registratie als supervisor in op de eerste dag van de volgende maand.

Voor het aanvragen van het supervisorschap worden beoordelingskosten in rekening gebracht. Je ontvangt een factuur per mail nadat je aanvraag is goedgekeurd door de registratiecommissie. Vanaf het kalenderjaar dat volgt op het jaar waarin je supervisor bent geworden wordt het tarief voor supervisoren berekend.

 

oval