Evenement

Webinarreeks ‘Eerste keusbehandeling bij PTSS’

In 2022 wil de sectie Angst, dwang en PTSS meer aandacht besteden aan PTSS. Voor PTSS zijn meer bewezen effectieve behandelvormen dan alleen EMDR en Imaginaire Exposure. De zorgstandaard noemt er maar liefst acht!

In een reeks webinars willen we aandacht besteden aan al deze behandelvormen en daarbij zoveel mogelijk stil staan bij de rol van de gedragstherapeut en die van de cgw’er.

In ongeveer anderhalf uur zal de nodige kennis opgedaan worden over de betreffende theorie en is er gelegenheid hiermee te oefenen.

Angst, dwang en PTSS VGCt

Cognitive Therapy for PTSD door Anke Ehlers

Dit is alweer het derde en voorlopig laatste webinar uit de reeks. Anke Ehlers is uitgenodigd om meer te vertellen over Cognitieve Therapie (CT) (Engelstalig).

Therapie richtlijnen adviseren trauma gefocuste cognitieve gedragstherapie bij PTSS. Cognitieve therapie voor PTSS is een onderdeel van deze behandelvormen. Het heeft uitgewezen enorm effectief en acceptabel te zijn voor patiënten. De workshop geeft een introductie in het behandelmodel en wordt gevolgd door een discussie en video over:

  • Het ontwikkelen van een gepersonaliseerd behandelplan afgestemd op de patiënt
  • ‘Updating trauma memories’
  • ‘Trigger discrimination’

Een interessante workshop die je niet wilt missen wanneer je met patiënten met PTSS werkt.

Praktische informatie

Datum : 21 maart 2022
Tijd : 20:00 – 21:30
Locatie : Online
Docenten : Anke Ehlers
Doelgroep : Cognitief gedragstherapeuten (i.o), gz-psychologen, KP’ers, cgw’ers
Accreditatie : Is verleend door de VGCt voor 2 punten nascholing en door de FGzPt voor 1 punt Specialismen Gezondheidszorgpsycholoog.
Kosten : € 25,- voor VGCt-leden en € 50,- voor niet leden

 

De VGCt is CRKBO geregistreerd. Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van de VGCt van toepassing.

oval