Evenement

Begeleiden van het schrijven van een N=1

13 december 2023

Bij ongeveer één van de zes ingestuurde verslagen bestaat twijfel over de kwaliteit van het verslag en is beoordeling door een tweede lezer nodig. De twijfel ontstaat meestal doordat de stappen van het gedragstherapeutisch proces niet duidelijk beschreven zijn, of omdat de argumentatie niet helder is. Afkeuring van een verslag of een aanvulling moeten schrijven is vaak frustrerend voor de leden in opleiding zelf, maar ook voor hun supervisoren. Met deze nascholingsactiviteit leveren de docenten een bijdrage aan de verbetering van de kwaliteit van de toekomstige N=1-verslagen.

Supervisoren VGCt

Leerdoel

Je begeleidt je supervisanten bij het scherper schrijven van een N=1-verslag. Hierdoor komen de stappen van het cognitief gedragstherapeutische proces beter naar voren in het verslag.

Opzet

Voorafgaand aan de bijeenkomst lees je een N=1-verslag en beoordeel je deze. De nieuwe richtlijnen voor de N=1 worden besproken en je discussieert plenair en in subgroepen waardoor je de dilemma’s van het beoordelingsproces leert kennen.

Op deze manier kun je de dilemma’s ook beter overbrengen op je supervisanten. Je leert te letten op de argumentatie van je supervisant en op een duidelijke beschrijving van de stappen van het cognitief gedragstherapeutisch proces.

Doelgroep

Supervisoren die supervisanten (gaan) begeleiden bij het schrijven van een N=1-verslag.

Datum 13 december 2023
Tijd 10:00 – 16:00
Locatie Kantoor VGCt (Utrecht)
Docent(en) Annemariek Sepers
Doelgroep Supervisoren VGCt
Accreditatie Vijf contacturen SV-nascholing didactiek aangevraagd
Kosten €150,-
Let op Maximaal 16 deelnemers
oval