Vervolgcursussen voor cgt’ers i.o.

Vervolgopleiding Schematherapie (25 uur): De uitdagende cliënt en de Gezonde Volwassene van de therapeut

Vervolgopleiding Schematherapie:
De uitdagende cliënt en Gezonde Volwassene van de therapeut

Als therapeut ben je in staat om een casusconceptualisatie te maken en op hoofdlijnen een behandeling uit te voeren. Ondanks je goede bagage merk je dat er cliënten zijn die je frustreren, geen voortgang laten zien, je bijzonder raken of die maar niet uit je hoofd gaan. Wat nu?

De schematherapeut in opleiding zal moeten leren om gaan met het feit dat de meestal grillige binnenwereld van de cliënt met een persoonlijkheidsstoornis ook weerspiegeld wordt in de therapeutische relatie. Het bewerken van deze therapeutische relatie speelt een belangrijke rol in de schematherapeutische behandeling.

Inhoud

Deze vervolgopleiding onderscheidt zich van andere opleidingen doordat er specifiek aandacht is voor eigen modi, schema’s en thema’s van de therapeut die van invloed kunnen zijn op de rol als therapeut en die actief worden tijdens spannende therapiemomenten. Immers, als tijdens de therapie voldaan wordt aan de emotionele basisbehoeften van de therapeut zal dit in het voordeel zijn van de behandeling van de cliënt.

Lees verder

De vorige editie van deze opleiding werd beoordeeld met een 8,8.
“Super vervolgcursus. Rijk aan zelfreflectie en motiverend.”

Praktische informatie:

Datum 19 april 2023 t/m 31 mei 2023
Plaats Arnhem
Locatie evenement Arnhem
Kosten € 1.050,- inclusief het boek: ‘Arntz, A. & Jacob, G. (2012). Schematherapie: een praktische handleiding. Amsterdam: Nieuwezijds’ en toegang tot de digitale leeromgeving
Categorie Vervolgcursussen voor cgt’ers i.o.
Organisatie Cure and Care Development
Geaccrediteerd door VSt, VGCt (vervolgcursus), FGzPt, NIP, VEN, NVvP
oval