Bij- en nascholing

Schierscholing; de Therapeutische Relatie met Anton Hafkenscheid, Frans Schalkwijk en Jos de Keijser

Wil je je verdiepen in de therapeutische relatie? Dat kan op een unieke plek en in een kleine groep op Schiermonnikoog. Leer meer over de theorie en oefen in een sfeer van veiligheid, vertrouwen en respect. Onder begeleiding van drie experts:
• Dr. Anton Hafkenscheid
• Prof. dr. Jos de Keijser
• Prof. dr. Frans Schalkwijk

Het belang van een goede therapeutische relatie wordt binnen de wereld van de ggz vrijwel unaniem onderschreven. Clinici en wetenschappers zijn minder unaniem in hun antwoord op de vraag wat onder een goede therapeutische relatie moet worden verstaan en hoe die moet worden vormgegeven. Vanuit de verschillende  theorieën over therapeutische verandering bestaan evenzoveel visies op de therapeutische relatie.

Tijdens de nascholing op Schiermonnikoog word je vertrouwd gemaakt met deze theorievorming én met de toepassingen, die overstijgend zijn aan de zogenaamde ‘merknaambehandelingen’. Na afloop van de scholing heb je beter zicht op je mogelijkheden om de therapeutische relatie te optimaliseren.

Deze curus is voor klinisch psychologen, psychotherapeuten, orthopedagoog-generalisten, GZ-psychologen en psychiaters. Gezien het interactieve karakter van deze exclusieve cursus is het aantal deelnemers beperkt tot 24 personen.

Praktische informatie:

Datum 12 oktober 2022 t/m 14 oktober 2022
Plaats Groningen
Locatie evenement Schiermonnikoog
Kosten €1300,- all in
Categorie Bij- en nascholing
Organisatie Opleidingsinstituut PPO
Geaccrediteerd door De cursus is geaccrediteerd door de: FGzPt voor herregistratie Klinisch (neuro)psychologen: 17 punten Psychotherapeuten bij de NVP: 16 punten Kinder- en Jeugdpsychologen bij het NIP: 17 herregistratie, 7 punten behandeling, 2 punten overige taken Orthopedagoog-generalisten bij de NVO: 17 herregistratie, 7 punten behandeling, 2 punten overige taken Cognitief gedragstherapeuten bij de VGCt: 16 punten
oval