Vervolgcursussen voor cgt’ers i.o.

HYBRIDE Vervolgopleiding Schematherapie

De vervolgopleiding schematherapie is voor degenen die al een basisopleiding schematherapie hebben gevolgd en enige ervaring met schematherapie hebben opgedaan. De nadruk van deze opleiding ligt op verdere verdieping van de modusmodellen voor cluster B en C persoonlijkheidsstoornissen.

De uitdagende cliënt en Gezonde Volwassene van de therapeut

Als therapeut ben je in staat om een casusconceptualisatie te maken en op hoofdlijnen een behandeling uit te voeren. Ondanks je goede bagage merk je dat er cliënten zijn die je frustreren, geen voortgang laten zien, je bijzonder raken of die maar niet uit je hoofd gaan. Wat nu?

De schematherapeut in opleiding zal moeten leren om gaan met het feit dat de meestal grillige binnenwereld van de cliënt met een persoonlijkheidsstoornis ook weerspiegeld wordt in de therapeutische relatie. Het bewerken van deze therapeutische relatie speelt een belangrijke rol in de schematherapeutische behandeling.

Inhoud

Deze vervolgopleiding onderscheidt zich van andere opleidingen doordat er specifiek aandacht is voor eigen modi, schema’s en thema’s van de therapeut die van invloed kunnen zijn op de rol als therapeut en die actief worden tijdens spannende therapiemomenten. Immers, als tijdens de therapie voldaan wordt aan de emotionele basisbehoeften van de therapeut zal dit in het voordeel zijn van de behandeling van de cliënt.

Er wordt dieper ingegaan op de toepassing van de cognitieve, experiëntiële, gedragsmatige en interpersoonlijke technieken bij alle persoonlijkheidsstoornissen. Er zal gebruik gemaakt worden van casuïstiek die door de cursisten zelf ingebracht wordt. De docenten brengen ook de nodige casuïstiek in en maken de deelnemers deelgenoot van hun eigen moeilijke therapiemomenten om te komen tot groei en inzicht.

De docenten zijn allen scientist-practitioners die voortdurend de link leggen met recente wetenschappelijke inzichten welke direct verwerkt worden in het lesmateriaal. In deze opleiding ligt het accent op individuele behandelingen.

Deze opleiding wordt hybride aangeboden, waardoor je de mogelijkheid hebt om te kiezen voor online (via Zoom) of face-to-face (in Arnhem) deelname. Geef je voorkeur aan op het inschrijfformulier. 

Praktische informatie:

Datum 08 juni 2022 t/m 08 september 2022
Plaats Arnhem
Kosten 1.050,00
Categorie Vervolgcursussen voor cgt’ers i.o.
Organisatie Cure Care Development
Geaccrediteerd door Vereniging voor Schematherapie: 25 punten (vervolgcursus) VGCt: 25 punten (vervolgcursus) FGzPt: 32 punten NIP: 37.5 punten (ELP herregistratie) NVvP: 24 punten VEN: 9.5 punten (algemene scholing (breed). NVP is op aanvraag mogelijk
oval