Vervolgcursussen voor cgt’ers i.o.

Groepsschematherapie, vervolgcursus Schematherapie

In deze vervolgcursus leer je hoe je de schematheorie en al haar technieken kunt toepassen in de groep en waarom werken in de groep zich uitstekend leent voor het werken met taaie persoonlijkheidsproblematiek.

Je gaat de extra mogelijkheden ervaren die een groep te bieden heeft en leert hoe je gebruik kunt maken van groepsfactoren en structuurelementen om de werkzaamheid van de therapie te optimaliseren. Je leert de behandeling op te delen in fases en leert je houding en interventies vorm te geven per fase. Verder leer je om te gaan met ingewikkelde groepsdynamieken en met je eigen angsten en onzekerheden in het groepswerk en hoe je dit therapeutisch kunt gebruiken. Naast het oefenen van groepsschematherapeutische technieken zoals imaginatie, stoelentechnieken en rollenspellen zullen we uitgebreid stilstaan bij moeilijke en spannende situaties in de groep zoals o.a. conflicten, storend gedrag, splitsing en cliënten die niet in actie komen.

De cursus wordt vormgegeven door twee docenten met jarenlange ervaring met groepsschematherapie bij zowel Cluster B als Cluster C problematiek en is (net zoals de groepsschematherapie) zeer ervaringsgericht!

De laatste editie van deze opleiding werd gemiddeld met maar liefst een 9,1 beoordeeld!

Kijk hier voor alle informatie rondom deze opleiding en meld je aan: UTRECHT Groepsschematherapie | Vervolgcursus Schematherapie, startdatum 5 april 2023 (curecare.nl)

Je kunt deze basisopleidingen ook volgen met het STAP-budget, mits deze binnen de betreffende periode van het tijdvak. Lees hier meer over op onze website, of bel ons gerust: Alle veelgestelde vragen – Cure & Care Development (curecare.nl)

Praktische informatie:

Datum 05 april 2023 t/m 14 juni 2023
Plaats Arnhem
Locatie evenement Utrecht
Kosten 1.095,00
Categorie Vervolgcursussen voor cgt’ers i.o.
Organisatie Cure Care Development
Geaccrediteerd door NIP: 39 punten ELP herregistratie - FGzPt: 27 punten Specialismen gezondheidszorgpsycholoog - Vereniging voor Schematherapie: 25 punten - NVGP: 25 punten. Aangevraagd bij VGCt (eerder toegekend voor 25 punten)
oval