Supervisie en leertherapie cgt’ers i.o.

Groepsleertherapie (schematherapie)

meerdere keren per jaar

Ben je in opleiding tot cognitief gedragstherapeut en wil je graag wat meer ontdekken waar je sterke kanten en valkuilen liggen? Wil je graag eens ervaring opdoen met therapie in een groep? En dat binnen een afgebakende periode? Dan ben je bij Bureau VIER-V aan het juiste adres. Wij organiseren een groepsleertherapie in 11 maandag middagen, met een gemiddelde frequentie van 1 maal per 2 a 3 weken, verspreid over 9 maanden, inclusief een terugkomsessie. Aan deze groepsleertherapie kunnen maximaal 8 cursisten deelnemen.

Wijzigingen leertherapie 2022

De VGCT gaat het opleidingstraject rond leertherapie in 2022 wijzigen. Tot en met 2025 kun je leertherapie blijven volgen als je voor 1 juli 2023 gestart bent met supervisie. Zie hiervoor de overgangsregeling op de site van de VGCT. Je hebt dus nog de kans om jezelf deze ervaring cadeau te doen.

Inhoud groepsleertherapie

We werken met diverse (cognitief) gedragstherapeutische methoden waarbij schematherapie volgens Farrell en Shaw de hoofdmoot vormt.  Daarbij maken we veel gebruik van experientiele en lichaamsgerichte technieken.  Deelnemers brengen eigen problemen in die zij tegenkomen in hun eigen werk en/of in hun privésituatie en die gerelateerd zijn aan hun schema’s en modi. Vanuit Bureau VIER-V hechten we daarbij aan woorden als vrijheid, vertrouwen, verbinding en verandering. In de groepsleertherapie is het mogelijk (vroege) ervaringen in te brengen die een rol hebben gespeeld in het ontstaan van schema’s en modi. De groepssessies bieden een kans voor nieuwe ervaringen en deze ervaringen worden actief meegenomen in het leven en werk van de cursisten buiten de therapie.

Voor wie

De groepsleertherapie is bestemd voor diegenen die in het kader van hun postdoctorale opleiding tot cognitief gedragstherapeut, psychotherapeut, klinisch psycholoog of psychiater leertherapie moeten volgen.

Meer informatie

Voor overige en meest recente informatie over deze groep, data en tijden: zie onze website www.vierv.nl. Contact opnemen mag natuurlijk ook.

Frequentie

Gemiddeld eenmaal per 14 dagen.

Kosten

Zie onze website voor de actuele prijzen.

Aanmelding

Aanmelden via email: info@vierv.nl waarbij je kunt aan geven dat je je wilt aanmelden voor een kennismaking, de schemagroepsleertherapie of meer informatie wilt.

Praktische informatie:

Start datum 30 januari 2023 (bij voldoende deelnemers kan de datum ook vervroegd of verlaat worden, aanpassingen startdatum -> zie website)
Plaats: Harderwijk
Therapie dag: maandagmiddag (in overleg en bij voldoende animo is vrijdagmiddag ook een optie)
Kosten € 1.500,- tot € 2.000,-
Categorie Supervisie en leertherapie cgt’ers i.o.
Organisatie VIER-V
Geaccrediteerd door VGCt

Praktische informatie:

Datum 30 januari 2023 t/m 25 september 2023
Plaats Harderwijk
Locatie evenement Harderwijk
Kosten 1500-2000 euro (afhankelijk van het aantal deelnemers)
Categorie Supervisie en leertherapie cgt’ers i.o.
Organisatie Bureau VIER-V
Geaccrediteerd door VGCT, NVP, FGZPT, NVvP
oval