Supervisie en leertherapie cgt’ers i.o.

Groepsleertherapie in de Franse Dordogne, in het voor- en najaar

Groepsleertherapie in de Franse Dordogne, in het voor- en najaar.

In het voor- en najaar van 2023 kun je weer deelnemen aan groepsleertherapie in 5 aaneengesloten dagen in de Franse Dordogne. De eerste groep is gepland van 17 tot en met 21 april. Bij voldoende aanmeldingen volgen er meer data.

De intensieve groepsleertherapie is in een groep van maximaal 4 personen. Er wordt gewerkt vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader, gecombineerd met lichaamsgerichte psychomotorische therapie, met experiëntele werkvormen, acceptance and commitment en mindfulness.

De groepsleertherapie voldoet aan de eis van de VGCt om je te registreren als cognitief gedragstherapeut en telt mee voor 25 uur.

Gedurende de dagen verblijf je in een rustig buurtschap in de prachtige natuur van de Franse Dordogne. Tijdens je verblijf ligt alle focus op het therapieproces, zonder afleiding van privé en werk. In een veilige, huiselijke omgeving, ga je onder professionele begeleiding aan de gang met je leerdoelen, zonder vermijdingsgedrag door de dagelijkse gewoonte- en veiligheidsgedragingen.

Het is een aaneenschakeling van oefeningen en gedrags-experimenten vanuit een cognitief gedragstherapeutisch kader gecombineerd met lichaamsgerichte psychomotorische therapie, experentiële werkvormen, acceptance and commitment en mindfulness, waarbij de heuvelachtige omgeving ook gebruikt wordt. Gedurende de 5 dagen wordt er hard gewerkt, er wordt gehuild en gelachen.

Je beschikt tijdens de dagen over een eigen slaapkamer. Uiteraard wordt er ook voor je eten en drinken gezorgd.

Reviews

De dagen werden door je voorgangers vaak ervaren als ‘een cadeau aan jezelf’. Een deelneemster schreef: ‘Deze leertherapie week is oprecht een unieke ervaring. Met 3 mensen die je nog niet kent in een snelkookpan. Super spannend, maar Marianne haar professionele, rustige en warme benadering maakte dat er al snel openheid en vertrouwen was in de groep. Iedereen kreeg veel ruimte voor haar individuele proces. Deze week heeft mij heel veel gebracht en is op zeker iets waar ik nog op veel momenten in mijn leven aan terug ga denken.’

Voorafgaand aan de groep zal er een intakegesprek zijn via Video-bellen. Meer informatie hierover ontvang je na aanmelding.


Daarnaast is het mogelijk om supervisie of individuele leertherapie te volgen dmv Video-bellen vanuit je eigen vertrouwde omgeving. Ook is het mogelijk om je aan te melden voor begeleide intervisie.

Voor wie? 

De groepsleertherapie, individuele leertherapie, supervisie en begeleide intervisie is voor professionals in opleiding (i.o.) tot cognitief gedragstherapeut of cognitief gedragstherapeutisch werker. Psychotherapeuten i.o., klinisch psychologen i.o., psychiaters i.o. zijn van harte welkom. Zij kunnen zelf nagaan of het opleidingsinstituut akkoord gaat.

Voor data van de groepsleertherapie, begeleide intervisie, supervisie en/of individuele leertherapie kun je meer informatie vinden op

https://www.morfouace-psychotherapie.com/ of stuur een mail aan contact@morfouace-psychotherapie.com

Of volg mij op LinkedIn http://linkedin.com/in/marianne-morfouace-9762a746

Praktische informatie:

Datum 17 april 2023 t/m 21 april 2023
Plaats Saint Cybranet
Locatie evenement Saint Cybranet Frankrijk
Kosten 1500,— incl verblijf op basis van vol pension, excl vervoer naar Bergerac Frankrijk
Categorie Supervisie en leertherapie cgt’ers i.o.
Organisatie Marianne Morfouace, leertherapie, supervisie en psychotherapie
Geaccrediteerd door VGCt
oval