Supervisie en leertherapie cgt’ers i.o.

Groepsleertherapie 40 uur

De groepsleertherapie bestaat uit 5 dagen van 8 uur, dit komt overeen met 25 sessies. Voor het lidmaatschap van de VGCt zijn minimaal 25 sessies nodig en maximaal 50 sessies. Met deze groepsleertherapie wordt voldaan aan de eisen voor het lidmaatschap van de VGCt en FGzPt.

Inhoud

In een groep van 6 tot 8 cursisten wordt in een week aandacht besteed aan een aantal thema’s die enerzijds ontleend zijn aan de eigen inbreng van de groepsleden en anderzijds door de supervisor zijn ingebracht

Hoe verhoud je je tot het werk in de GGZ als therapeut, welke rol past bij je en in welke valkuilen neig je te stappen? Hoeveel inzicht en overzicht heb je over eigen kernthema’s cq kernopvatingen? Op welke wijze spelen ze een rol in het dagelijks leven, in een relatie (tot ouders, partner, en of kinderen) en in de professionele attitude?

Met gebruikmaking van CGT technieken (imaginatie, -historisch-  rollenspel, opstellen van gedragsexperimenten, schrijven van gedachtendagboek) en oefeningen uit ACT, oplossingsgerichte en positieve psychologie wordt de groepsleertherapie een indringend en leerzaam maar ook vrolijk en inspirerend proces waaraan elke cursist op eigen wijze iets kan ontlenen.

Docent

Clarisse van Gorkom is orthopedagoog, gezondheidspsycholoog, cognitief gedragstherapeut en seksuoloog. Na haar studies orthopedagogiek (VU, Amsterdam) en GZ-psychologie (RINO,  Utrecht/Amsterdam) heeft zij 15 jaar bij de afdeling Medische Psychologie gewerkt, zowel in een algemeen ziekenhuis als bij het astmacentrum Heideheuvel in Hilversum. Clarisse heeft daarnaast altijd een eigen praktijk (aan huis) gevoerd voor kinderen, jeugdigen en hun ouders. Vanaf 2010 werkt zij eveneens met volwassenen.

Duur

5 dagen van 9.30 uur tot 16.45 uur.

Informatie en aanmelding

Voor meer informatie over de cursus en voor aanmelding kun je terecht op https://www.kingnascholing.nl/cursussen/groepsleertherapie-40-uur-drs-clarisse-van-gorkom#main

Praktische informatie:

Datum 13 september 2022 t/m 11 oktober 2022
Plaats Amsterdam
Locatie evenement Amsterdam
Kosten 1250
Categorie Supervisie en leertherapie cgt’ers i.o.
Organisatie King nascholing
Geaccrediteerd door VGCt
oval