Sectie Persoonlijkheidsstoornissen

De sectie streeft naar meer aandacht voor de effectieve behandeling van persoonlijkheidsstoornissen. Dit doen we omdat we de zorg voor deze doelgroep willen verbeteren.

Waarvoor staat onze sectie?

De sectie vertegenwoordigt de meest vooraanstaande behandelprogramma’s, gebaseerd op cognitief-gedragstherapeutische modellen:

  • Schematherapie
  • Dialectische gedragstherapie
  • Vaardigheidstraining Emotie Regulatie Stoornis

Doelstelling

We streven er naar dat VGCt-leden op de hoogte zijn van verklaringsmodellen en evidence based behandelmethoden voor mensen met persoonlijkheidsstoornissen.
We zijn ervan overtuigd dat samenwerking tussen professionals van verschillende disciplines van groot belang is voor een passende behandeling van mensen met (comorbide) persoonlijkheidsstoornissen.

Dit streven vertaalt zich naar de volgende speerpunten:

  • VGCt-leden zijn goed geïnformeerd over de meest effectieve behandelmethodieken binnen een cognitief-gedragstherapeutisch kader en weten waar ze informatie kunnen vinden of opvragen
  • Cognitief gedragstherapeuten en cognitief-gedragstherapeutisch werkers werken samen aan verbetering van de zorg voor deze doelgroep, over de verschillende modellen heen

We doen dit door de leden van de sectie te voorzien van informatie en kennis. Zo organiseren we workshops en lezingen, dragen we bij aan het kennisnet en geven we input voor factsheets.

Wat organiseren wij als sectie?

Leden van de sectie verzorgen diverse workshops en presentaties tijdens het najaarscongres.

Actief worden voor de sectie

Lijkt het je leuk om een actieve bijdrage te leveren aan de sectie?
Dit kan als sectiebestuurslid, maar ook als betrokken expert die het sectiebestuur kan adviseren, ondersteunen en helpen om de sectie nog beter op de kaart te zetten.

De sectie is nog op zoek naar een CGT-collega, om de samenwerking tussen de cgw’er en cgt’er beter te kunnen waarborgen.

Interesse of meer informatie?

Neem dan contact op met Casper Kleist, coördinator secties VGCt, c.kleist@vgct.nl

Sectie persoonlijkheidsstoornissen

Sectie persoonlijkheidsstoornissen

Thera Koetsier

Voorzitter accreditatiecommissie, bestuurslid sectie Persoonlijkheidsstoornissen

Sectie persoonlijkheidsstoornissen

Horusta Freije

Voorzitter

Sectie persoonlijkheidsstoornissen

Arjan Videler

Sectie persoonlijkheidsstoornissen

Afke van der Hoek

oval