Informatiemateriaal

Brochures

Bekijk onze brochures voor volwassenen en voor kinderen.

Wil je meer weten over de registraties van de VGCt? Download dan de brochures over de opleiding tot cognitief gedragstherapeut of cognitief gedragstherapeutisch werker. Meer informatie hierover vind je ook op de opleidings- en registratiepagina's.

Bestel brochures

Filmpjes voor cliënten

In het blok 'Cliënteninformatie over' in de rechterkolom op deze pagina vind je filmpjes met informatie over cgt met betrekking tot bepaalde klachten.

Cd met ontspanningsoefeningen

Deze cd helpt je met het uitvoeren van ontspanningsoefeningen volgens de methode Jacobson. Je krijgt een uitgebreide uitleg en er staan diverse oefeningen op die je in allerlei situaties kunt toepassen.

De ontspanningsoefeningen zijn nuttig bij bijvoorbeeld slaapproblemen, stress, spanningshoofdpijn of gewoon als je tijd voor jezelf wilt nemen. Het helpt je bij het vinden van innerlijke rust en diepe spierontspanning.

De instructies zijn zodanig dat jij als cliënt er zelf mee aan de slag kunt. Het vergroot je zelfstandigheid en zelfwerkzaamheid, twee belangrijke zaken in psychotherapie.

Bestel de cd

 

CD Jacobson.JPG


Archief nieuwsbrieven

De gedrukte nieuwsbrief ontvang je altijd thuis als onderdeel van je lidmaatschap. In je profiel kun je aangeven welke digitale nieuwsbrieven je wilt ontvangen. In het archief nieuwbrieven (alleen voor ingelogde VGCt-leden toegankelijk) vind je de digitale en gedrukte nieuwsbrieven van de VGCt. 

Argumenten- en informatiekaart

De Argumentenkaart geeft een overzicht van argumenten voor en tegen het toepassen van cognitieve gedragstherapie (cgt), vanuit het perspectief van vijf belanghebbenden. Daarnaast is er de Informatiekaart cgt, die de argumenten onderbouwt.

Download de argumenten- en informatiekaart

Op het leveren van artikelen en diensten zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing.