Informatiemateriaal

Brochures

Bekijk of download onze brochures en flyers:

Bestel brochures

Filmpjes voor cliënten

In het blok ‘Cliënteninformatie over’ in de rechterkolom vind je links naar filmpjes over cgt bij specifieke problemen.

Ontspannings-cd

Deze cd helpt voor innerlijke rust en diepe spierontspanning. Met uitgebreide uitleg en diverse oefeningen volgens de methode-Jacobson voor allerlei situaties, zodat een cliënt er zelf mee aan de slag kan. Nuttig bij bijvoorbeeld slaapproblemen, stress, spanningshoofdpijn of gewoon als je tijd voor jezelf wilt nemen. Het vergroot zelfstandigheid en zelfwerkzaamheid, twee belangrijke zaken in psychotherapie.

Bestel de cd

 

Nieuwsbrieven

De gedrukte nieuwsbrief ontvang je als lid vier keer per jaar thuis. De gepersonaliseerde diginieuws krijg je tweewekelijks per mail. Daarnaast kun je vacaturemailings krijgen. In je profiel kun je aangeven welke digitale nieuwsbrieven je wilt ontvangen. In het archief vind je als ingelogd lid de digitale en gedrukte VGCt-nieuwsbrieven. 

Tijdschrift voor Gedragstherapie

Als onderdeel van het VGCt-lidmaatschap ontvangen leden vier keer per jaar het Tijdschrift voor Gedragstherapie. Het tijdschrift heeft als doelstelling het publiceren van wetenschappelijk onderzoek (inclusief psychometrisch onderzoek), theoretische artikelen, literatuuroverzichten, casestudies en boekbesprekingen op het gebied van cognitieve gedragstherapie.

Argumenten- en informatiekaart

De Argumentenkaart geeft een overzicht van argumenten voor en tegen het toepassen van cognitieve gedragstherapie, vanuit het perspectief van vijf belanghebbenden. Daarnaast is er de Informatiekaart cgt, die de argumenten onderbouwt.

Download de argumenten- en informatiekaart

 

Op het leveren van artikelen en diensten zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing.