Wetenschappelijk onderzoeker VGCt®

Een wetenschappelijk onderzoeker VGCt® doet aan een universiteit of onderzoeksinstelling wetenschappelijk onderzoek op het gebied van cognitieve gedragstherapie (cgt). 

Ik wil wetenschappelijk onderzoeker VGCt® worden


Opleidings- en werksettingseisen

Je hebt (ooit) de cgt-opleiding afgerond of bent gepromoveerd op cgt-gebied. Daarnaast werk je minimaal 24 uur per week aan een universiteit of onderzoeksinstituut als onderzoeker op cgt-gebied. Of je hebt dit de afgelopen vijf jaar minimaal 3120 uur gedaan. Zie voor de volledige opleidings- en werksettingseisen het Registratiereglement voor wetenschappelijk onderzoekers.

Registratie aanvragen

Via het Aanvraagformulier wetenschappelijk onderzoeker kan je je registratie aanvragen.

Veelgestelde vragen

Kijk bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er ook tussen staat. Heb je het antwoord niet gevonden? Neem dan contact met ons op.

Ik ben wetenschappelijk onderzoeker VGCt®


Herregistratie

Als je bent ingeschreven in het register wetenschappelijk onderzoeker VGCt®, mag je deze naam als titel voeren. Je hebt toegang tot de vereniging en alle faciliteiten en activiteiten daarvan. 

Elke vijf jaar moet je je herregistreren. Aanvragen hiervan kan via PE-online. Hiervoor moet je voldoen aan de volgende eisen. Zie voor de volledige eisen het Registratiereglement voor wetenschappelijk onderzoekers.

Werkervaringseis

Je hebt de afgelopen vijf jaar minstens 3120 uur gewerkt aan een universiteit of onderzoeksinstelling als onderzoeker op cgt-gebied. Ben je met emeritaat, dan hoef je hieraan niet te voldoen; wel aan de publicatie-eis.

Publicatie-eis

Je voldoet aan een van de volgende eisen:

  • Je bent senior lid van de Nederlands-Vlaamse onderzoeksschool Experimentele Psychopathologie of een vergelijkbare onderzoeksschool.
  • Je hebt minstens 50 punten behaald met voor cgt relevante publicaties in de vakpers, waarvan minstens 25 met internationale publicaties. Proefschriften tellen niet mee.