Supervisor

Als supervisor VGCt ben je bevoegd en bekwaam om supervisie te geven, les te geven en leertherapie te geven aan cognitief gedragstherapeuten (in opleiding) en cognitief gedragstherapeutisch werkers (in opleiding). 

Zie het competentieprofiel supervisor

 

Ik wil supervisor worden

Wanneer je minimaal een keer geherregistreerd bent als cognitief gedragstherapeut VGCt®, kun je je registratie als supervisor VGCt® aanvragen.

Registratie-eisen
 • Je hebt een BIG-registratie.
 • Je hebt een door de VGCt geaccrediteerde supervisorencursus afgerond. Je bent minimaal één keer geherregistreerd als cognitief gedragstherapeut VGCt.
 • Je hebt in je laatste herregistratieperiode als cgt’er minimaal 4160 uur op ggz-gebied gewerkt, waarvan minimaal 2080 uur aan cgt-behandelingen.
 • Je hebt een door de VGCt geaccrediteerde supervisorencursus afgerond.
Supervisie geven? Eerst registreren!

Je registratie vraag je aan door het aanvraagformulier supervisor in te vullen. Vanaf het moment dat je als supervisor geregistreerd bent, ben je bevoegd om supervisie te geven. Bij de VGCt zijn lidmaatschap en registratie aan elkaar verbonden. Je betaalt jaarlijks contributie.

Veelgestelde vragen

Kijk bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er ook tussen staat. Heb je het antwoord niet gevonden? Neem dan contact met ons op.

Ik ben supervisor

Als supervisor moet je elke vijf jaar je herregistratie aanvragen. Als je voldoet aan de herregistratievereisten voor het supervisorschap, dan word je ook automatisch geherregistreerd als cognitief gedragstherapeut. Hieronder vind je een samenvatting van de herregistratie-eisen. Kijk voor alle eisen in het Registratiereglement cgt’ers en supervisoren.

Herregistratie

Als supervisor moet je elke vijf jaar je herregistratie aanvragen. Als je voldoet aan de herregistratievereisten voor het supervisorschap, dan word je ook automatisch geherregistreerd als cognitief gedragstherapeut. Hieronder vind je een samenvatting van de herregistratie-eisen. Kijk voor alle eisen in het Registratiereglement cgt’ers en supervisoren.

 • Werkervaringseis

  Je hebt minimaal 3120 uur gewerkt op (g)gz-gebied, waarvan je minimaal 1560 uur aan cognitief gedragstherapeutische procedures. Zie het registratiereglement.

 • Nascholingspunten

  In de afgelopen vijf jaar heb je 60 nascholingspunten behaald, waarvan ten minste 30 punten op het gebied van cgt en ten minste 10 punten op het gebied van supervisievaardigheden en/of didactiek.

  Er geldt een overgangsregeling: tot juli 2019 hoef je nog niet minimaal 10 punten op het gebied van supervisie en/of didactiek gehaald te hebben, en is het voldoende als je 60 nascholingspunten op het gebied van cgt hebt behaald.

  Zie PE-Online voor het aanbod aan bij-/nascholing (selecteer de cursuscategorie in de linkerkolom). Bij elke cursus staat of accreditatie goedgekeurd, in aanvraag of afgekeurd is.

 • Supervisie, leetherapie en onderwijs

  Je hebt minimaal 50 uur of sessies supervisie, leertherapie en/of onderwijs gegeven.

 • Herregistratie aanvragen

  Je herregistratie vraag je aan via PE-Online. Vanaf 180 dagen vóór afloop van de herregistratietermijn kan je je PE-portfolio al indienen. Als de aanvraag correct, volledig en betaald is, dan zal de registratiecommissie de aanvraag normaal gesproken binnen twee maanden beoordelen.

 • Uitstel

  Als je niet binnen vijf jaar voldoet aan de vereisten voor herregistratie dan wordt je lidmaatschap en registratie beëindigd.

  Het is mogelijk om uitstel aan te vragen en de herregistratietermijn met maximaal één jaar te verlengen, hiervoor moet je wel compensatiepunten halen. Ook is het mogelijk om na beëindiging je registratie opnieuw te verkrijgen. Lees meer over deze opties in het registratiereglement.

Zie ook thema supervisor

Naar kennisnet en toolkit supervisor