Onderwijs geven

Supervisoren zijn bevoegd om les te geven in alle soorten scholing die door de VGCt wordt geaccrediteerd. Wil je graag lesgeven in een basiscursus, vervolgcursus of nascholingsactiviteit? Je kunt zelf of samen met een collega een cursus opzetten of in opdracht van een opleidingsinstelling een cursus verzorgen. Bekijk ook het competentieprofiel voor docenten bij de downloads op deze pagina.

Accreditatie van cursussen

Cursisten kunnen een door de VGCt geaccrediteerde cursus laten meetellen in hun opleidingstraject of herregistratietraject van de VGCt. De ‘basiscursus’ en ‘vervolgcursus’ horen bij het opleidingstraject, ‘nascholing’ is bedoeld voor cognitief gedragstherapeuten en supervisoren die zich willen herregistreren. Voor supervisoren bestaat daarnaast de categorie ‘nascholing op het gebied van supervisievaardigheden en/of didactiek’.

In de accreditatiereglementen kun je nalezen wat de eisen zijn voor het aanvragen van accreditatie voor de verschillende categorieën cursussen en nascholingsactiviteiten. Er is een accreditatiereglement voor onderwijs aan cognitief gedragstherapeuten en supervisoren en een accreditatiereglement voor onderwijs aan cognitief gedragstherapeutisch werkers. 

Voor het lesgeven ontvang je nascholingspunten voor je eigen herregistratie. Hierover kun je meer lezen in het 
registratiereglement voor cognitief gedragstherapeuten en supervisoren.

Meer informatie over de regels en het aanvragen van accreditatie vind je hier.

 

Docentschap

Voor cursisten in de basiscursus is de docent het gezicht van de VGCt. Ook als je supervisie of andere cursussen geeft, zal het vast gebeuren dat je vragen krijgt over het opleidingstraject van de VGCt. 

Het is daarom belangrijk dat je als docent de goede informatie geeft. Je kunt je cursisten en supervisanten verwijzen naar de website van de VGCt, hier staan onder andere veelgestelde vragen over de opleiding en de VGCt. Weet je het antwoord op een vraag niet, neem dan contact op met het bureau van de VGCt of laat je supervisant of cursist contact opnemen. 

Als docent van een basiscursus ontvang je van het opleidingssecretariaat informatiepakketten voor alle cursisten. Ben je docent en heb je deze pakketten niet ontvangen voor je cursisten? Neem dan contact op met het opleidingssecretariaat via opleidingen@vgct.nl.

Cursus- en lesmateriaal

Video's
De VGCt heeft verschillende video's ontwikkeld die door docenten vrij gebruikt mogen worden in cursussen of andere onderwijssituaties. Deze video's vind je op ons YouTubekanaal.

Webinars
Opleidingsinstellingen en docenten kunnen bij de VGCt MP4-bestanden van webinars kopen en deze integreren in de eigen online leeromgeving.  De prijs voor de webinars is afhankelijk van het aantal cursusgroepen per jaar dat gebruik zal maken van het webinar. Neem contact op met Saskia Mulder, coördinator kennis en opleiden via s.mulder@vgct.nl.

Powerpointsjabloon
Zoek je een handig sjabloon voor je presentatie? Gebruik de VGCt-powerpoint met handig invulbare slides.