Cognitief gedragstherapeut i.o.

Als cognitief gedragstherapeut VGCt® in opleiding kun je onder supervisie cognitieve gedragstherapieën uitvoeren. 

Als je bent ingeschreven in het register cognitief gedragstherapeut VGCt® in opleiding, mag je deze naam als titel voeren. Je hebt toegang tot de vereniging en alle faciliteiten en activiteiten daarvan. De registratie cognitief gedragstherapeut VGCt® vraag je binnen vijf jaar na het afronden van je basiscursus aan.

Je registratie vraag je aan door het aanvraagformulier in te vullen. Bij de VGCt zijn lidmaatschap en registratie aan elkaar verbonden. Je betaalt jaarlijks de contributie die bij jouw registratie hoort.

Lees meer over de registratie als cgt’er

Vooropleidings- en werksettingseisen cgt'er i.o.

Om je registratie voor cgt'er i.o. aan te vragen, dien je te voldoen aan de vooropleidings- en werksettingseisen. Hieronder vind je een samenvatting van de eisen. Kijk voor alle eisen in het Registratiereglement voor cognitief gedragstherapeuten en supervisoren VGCt®.

 • Vooropleiding

  Je hebt een afgeronde universitaire masteropleiding psychologie, pedagogische wetenschappen, gezondheidswetenschappen of geneeskunde. In je vooropleiding moet je de vakken leertheorieën, psychopathologie, persoonlijkheidsleer en gespreksvaardigheden hebben gevolgd.

 • Basiscursus

  Je hebt een door de VGCt geaccrediteerde basiscursus cognitieve gedragstherapie van 100 contacturen afgerond.

  Zie PE-Online voor het aanbod aan basiscursussen (selecteer de cursuscategorie in de linkerkolom). Bij elke cursus staat of accreditatie goedgekeurd, in aanvraag of afgekeurd is.

 • Werksetting

  Je bent minimaal twaalf uur per week werkzaam op het gebied van de (geestelijke) gezondheidszorg, waarvan je minimaal zes uur besteedt aan het uitvoeren van cognitief gedragstherapeutische behandelingen. Deze uren mogen ook worden opgedaan binnen een werkervaringsplek. 

Veelgestelde vragen

Kijk bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er ook tussen staat. Heb je het antwoord niet gevonden? Neem dan contact met ons op.