Belangstellende

Heb je interesse in cognitieve gedragstherapie, maar voldoe je (nog) niet aan alle eisen om een geregistreerd lidmaatschap bij de VGCt aan te vragen? Dan kun je belangstellende van de vereniging worden. Je ontvangt alle verenigingsinformatie, het Tijdschrift voor Gedragstherapie, nieuwsbrieven, je kunt je aanmelden voor secties, met korting deelnemen aan verenigingsactiviteiten en je hebt toegang tot het VGCt-ledennet met kennisnet.

Je kunt belangstellende van de VGCt worden als je:

  • Een relevante hbo- of wo-opleiding hebt gevolgd en belangstelling voor cognitieve gedragstherapie hebt, of
  • Een basiscursus voor de opleiding tot cognitief gedragstherapeut of cognitief gedragstherapeutisch werker volgt.

Basiscursisten en 65+
Als je een door de VGCt geaccrediteerde basiscursus cognitieve gedragstherapie volgt, kun je tegen een gereduceerd tarief belangstellende van de VGCt worden en zo kennis maken met de vereniging. Je wordt belangstellende voor het aantal maanden dat je basiscursus duurt. Als belangstellend basiscursist krijg je een PE-portfolio en toegang tot het ledennet. Zie voor meer informatie het contributiereglement

Na de basiscursus kun je je aanmelden als cognitief gedragstherapeut in opleiding of cognitief gedragstherapeutisch werker in opleiding of je kunt belangstellende worden voor het normale tarief. 

Er geldt ook een gereduceerd tarief voor belangstellenden die 65 jaar of ouder zijn. Zie het overzicht van alle tarieven voor belangstellenden.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden als belangstellende door het aanvraagformulier belangstellenden in te vullen en op te sturen. Als je je hbo- of wo-opleiding hebt afgerond, stuur je een bewijsstuk van je gevolgde opleiding mee. Als je belangstellende basiscursist wil worden, stuur je een inschrijfbewijs van de basiscursus mee. Zie het aanmeldformulier belangstellende VGCt.

Veelgestelde vragen

Kijk bij onze veelgestelde vragen of jouw vraag er ook tussen staat. Heb je het antwoord niet gevonden? Neem dan contact met ons op.