Therapiewinst

Elke in de ggz geïnvesteerde euro levert minstens het dubbele op!

Het boek Thrive: The Power of Psychological Therapy  van Richard Layard (London School of Economics) en David M. Clark (University of Oxford) is in het Nederlands vertaald en toegeschreven op de Nederlandse ggz.

Op 15 juni is dit boek − Nederlandse titel: Therapiewinst, de waarde van psychologische behandeling − gepresenteerd in debatcentrum De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Sprekers waren David M. Clark zelf, Mark van der Gaag, Ad de Jongh, Lisbeth Utens, Ellen Vedel en Claudi Bockting. Ook hebben twee cliënten hun ervaringen gedeeld. MIND-directeur Marjan ter Avest heeft het boek in ontvangst genomen.

Op 18 juni hebben P3NL-voorzitter Marc Verbraak, VGCt-voorzitter Arnold van Emmerik en ADF stichting-voorzitter Josine van Hamersveld boek en onderstaand manifest aangeboden aan Paul Blokhuis, staatssecretaris van VWS. Het manifest is op 3 juli aangeboden aan de vaste Kamercommissie van VWS, wederom door P3NL, VGCt en ADF Stichting. Hiermee doen zij een oproep voor meer en beter investeren in de ggz. Dat is goed voor Nederland, omdat iedere euro die geïnvesteerd wordt in de ggz er twee oplevert.

Door in opleidingen te investeren, komen de nieuwste en effectiefste psychologische behandelingen beter beschikbaar. In het Verenigd Koninkrijk heeft het programma ‘Improving Access to Psychological Therapies’ (IAPT) laten zien dat het mogelijk is om in korte tijd grote verbeteringen tot stand te brengen in de levens van honderdduizenden mensen.

Manifest Therapiewinst (A4), p.1, bijgesneden

Manifest Therapiewinst (A4), p.2, bijgesneden