Werken aan je zelfbeeld, COMET voor kinderen en jongeren

Peters, P.J.T. (Paulien) Drs.1

1Intermetzo, Zutphen

Thema
Zelfbeeldproblematiek, kinderen en jongeren, COMET

Doelgroep
mensen met weinig ervaring met het onderwerp

Workshop
Zelfbeeld is een belangrijke transdiagnostische factor dat binnen verschillende classificaties als kenmerk of bijkomend probleem naar voren komt. Op het gebied van behandeling van zelfbeeldproblematiek heeft Kees Korrelboom COMET (Competitive Memory Training, van Kees Korrelboom) ontwikkeld en dit is bewezen effectief gebleken bij volwassenen. In de praktijk wordt deze training en techniek in toenemende mate toegepast binnen de cognitieve gedragstherapie.

In augustus 2014 verscheen het boek ‘Werken aan je zelfbeeld, COMET voor kinderen en jongeren’, waarbij deze techniek in een korte training zowel individueel als in groepsverband kan worden toegepast bij kinderen en jongeren met een negatief zelfbeeld. In de eerste (pilot) onderzoeken worden positieve resultaten gemeten bij kinderen en jongeren met verschillende classificaties en problematiek.

In deze workshop leren de deelnemers hoe COMET bij kinderen en jongeren van 8 tot 24 jaar kan worden toegepast. Er wordt ingegaan op (de ontwikkeling van) het zelfbeeld, theoretische leerprincipes en de theorie achter de COMET. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de aanpassingen en toevoegingen die zijn gedaan om de training geschikt te maken voor kinderen en jongeren en het betrekken van de ouders.

Er wordt gebruikgemaakt van casuïstiek, rollenspellen en videomateriaal. De workshop zal worden gegeven door drs. Paulien Peters.


Literatuur
Zelfbeeldtraining voor kinderen en jongeren, Competitive Memory Training (COMET); Marije Kuin, Paulien Peters; ISBN 978 90 368 0636 7.

Meld je direct aan