Opleiding en registratie

Wanneer je na je studie verder wil gaan in de geestelijke gezondsheidszorg, zijn er verschillende mogelijkheden. De registratie tot erkend cognitief gedragstherapeut(isch werker) is een waardevolle bijdrage aan je professionele bagage. De VGCt heeft eigen kwaliteitsregistraties op postacademisch en post-hbo-niveau en voert een eigen keurmerk: VGCt®.

Een vaak gekozen specialisatie is de opleiding tot cognitief gedragstherapeut of cognitief gedragstherapeutisch werker. Cognitieve gedragstherapie (cgt) is een op wetenschappelijk onderzoek gebaseerde, psychotherapeutische benadering. In de afgelopen jaren zijn in verschillende landen richtlijnen voor de behandeling van psychische klachten verschenen en hierin heeft cgt een belangrijke plaats. Dit geldt bijvoorbeeld voor de behandeling van angststoornissen, depressies, eetstoornissen en verslaving. De cognitief gedragstherapeut met een VGCt-registratie is door veel werkgevers in de gezondheidszorg gewaardeerde professional. Er is geen beperking van het aantal opleidingsplaatsen.

 

Geïnteresseerd in cognitieve gedragstherapie?

Ben je net begonnen aan een erkende basiscursus cognitieve gedragstherapie? Voldoe je (nog) niet aan alle eisen om een geregistreerd lidmaatschap aan te vragen? Dan kun je belangstellende van de vereniging worden.