Verenigingsnieuws VGCt

Webinar voor poh’ers-ggz

Depressie

Na een succesvolle reeks in 2022, biedt de Koepel voor Effectieve Psychologische Behandelingen (een samenwerking van de VSt, de VEN en de VGCt) in 2023 een nieuwe serie aan van drie interactieve webinars over evidence based behandelen in de ggz.

 

Webinar ‘Evidence based behandelen van depressie’

In dit webinar staan we stil bij de signalen die kunnen wijzen op de aanwezigheid van een depressieve stoornis bij een patiënt. We bespreken wat de multidisciplinaire richtlijn en de zorgstandaard aanbevelen (diagnostiek en behandeling) en wat de (nieuwe) ontwikkelingen in de behandeling van depressie zijn. We gaan daarnaast in op wat je als poh’er-ggz eventueel kunt doen tot het moment dat een vervolgtherapie is gestart en welke afwegingen je kunt maken om tot een juiste doorverwijzing te komen. 

De spreker is Claudi Bockting. Zij is hoogleraar Klinische psychologie in de psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam en daarnaast directeur van het Centre for Urban Mental Health. Claudi ontwikkelt en onderzoekt interventies ter preventie en behandeling van veelvoorkomende psychische aandoeningen, zoals depressie en angststoornissen.
Kawa al Ali zal als gespreksleider optreden. Kawa is kinder- en jeugdpsycholoog en tevens voorzitter van de Landelijke Vereniging POH-GGZ.

 

Praktische informatie

  • Webinar ‘Evidence based behandelen van depressie’: op donderdag 28 september van 16.00 tot uiterlijk 17.30 uur
  • Accreditatie voor deze webinars is toegekend (LV POHGGZ, 2 punten)
  • Let op: de webinars zijn specifiek bedoeld voor en daarmee ook alleen toegankelijk voor leden van de Landelijke Vereniging POH-GGZ 
  • De webinarpresentatie duurt een uur. Hierna volgt maximaal een half uur voor vragen
  • De webinars in deze serie zijn interactief; deelnemers hebben gelegenheid om vragen te stellen
  • De inschrijfmogelijkheid voor webinar 2 en webinar 3 volgt t.z.t. via de website van de LV POH-GGZ 

Ben je geen lid van de LV POH-GGZ maar heb je wel interesse in dit webinar? Niet getreurd, kort na de live uitzending komt de opname online te staan.

De webinars van vorig jaar kun je hier terugkijken. Daar vind je ook informatie over de Koepel.

 

 

oval