Supervisoren VGCt
Verenigingsnieuws VGCt

VGCt door SKJ erkend als supervisorenregister herregistratie jeugd- en gezinsprofessionals

Eind 2022 heeft de VGCt bij Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) erkenning aangevraagd voor VGCt-supervisoren bij het onderdeel ‘reflectie’ ten behoeve van de herregistratie van SKJ-jeugd- en gezinsprofessionals. SKJ heeft op 30 januari 2023 besloten de VGCt als supervisorenregister te erkennen. Supervisoren VGCt kunnen vanaf die datum reflectie aanbieden aan SKJ-geregistreerde jeugd- en gezinsprofessionals in het kader van hun herregistratie. SKJ –jeugd- en gezinsprofessionals moeten 60 uur reflectie volgen per herregistratieperiode.

Cgw’ers die SKJ-geregistreerd zijn als jeugd- en gezinsprofessional en zich willen herregistreren, kunnen hun reflectie van 60 uur dus nu ook bij een VGCt-supervisor volgen. Deze supervisie kan tevens meetellen voor de herregistratie van cgw’ers, mits die voldoet aan alle eisen die in het registratiereglement voor cgw’ers staan.

Goed om te weten: gz-psychologen met vijf jaar werkervaring kunnen supervisie geven aan SKJ-geregistreerde psychologen en pedagogen. Dit is goed nieuws voor cognitief gedragstherapeuten in opleiding die tevens SKJ-geregistreerd zijn en supervisie volgen bij een supervisor VGCt die al 5 jaar of langer gz-psycholoog is. Dit biedt namelijk kansen om de supervisie voor beide registraties te laten meetellen.

Reflectieverklaring via supervisor – voor herregistratie jeugd- en gezinsprofessional

oval