Verenigingsnieuws VGCt

Valorisatiepartner gezocht? De VGCt biedt uitkomst!

Valorisatie is tegenwoordig onmisbaar voor een geslaagde subsidieaanvraag voor wetenschappelijk onderzoek. Subsidieverstrekkers vereisen vaak dat een bepaald percentage gereserveerd dient te worden voor valorisatie om ervoor te zorgen dat alle waardevolle kennis en inzichten ook daadwerkelijk toegepast gaan worden in de praktijk.

Valorisatie mogelijkheden bij de VGCt

Heb je hulp of advies nodig op het gebied van valorisatie? De VGCt kan een relevante partner zijn! Zo zijn we al betrokken bij de valorisatie voor een omvangrijke NWO subsidieaanvraag en kunnen we bijvoorbeeld nieuw ontwikkelde interventies in een zogenaamd train-de-trainermodel toepassen. Zo kunnen de interventies ook effectief in de praktijk gebruikt gaan worden. Een ander concreet voorbeeld is de STARr training, waarbij de VGCt instructievideo’s heeft gemaakt als onderdeel van valorisatie.

Budget

Het ministerie van VWS heeft budget beschikbaar gesteld om invulling te geven aan het onderzoeksprogramma ggz. Op de korte termijn zijn er bijvoorbeeld via ZonMw subsidiemogelijkheden voor praktijkgericht onderzoek dat zich richt op de oplossing van praktische problemen in de Nederlandse ggz. De oproeptekst hiervoor komt in mei beschikbaar op de ZonMw-website en de deadline voor het indienen van subsidieaanvragen is begin september 2022.

VGCt als valorisatiepartner

Ben je van plan om een subsidieaanvraag in te dienen bij ZonMw of een andere subsidieverstrekker en zoek je een valorisatiepartner? Neem contact op met de VGCt en dan kijken we samen hoe we kunnen optrekken! De contactpersoon vanuit de VGCt is Maria Bekendam (m.bekendam@vgct.nl).

oval