Verenigingsnieuws VGCt

Vacature Ondernemende onderwijskundige / psycholoog met onderwijskundige ervaring in het ggz-domein

Wegens uitbreiding van activiteiten hebben wij een interessante plek voor een onderwijskundige die opleidingen gaat ontwikkelen voor post-wo’ers en in toenemende mate ook voor post hbo’ers. Deze functie biedt veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Heb je interesse in deze veelzijdige functie of ken je iemand? Stuur je motivatie en cv naar Stijn Verhagen, directeur, via s.verhagen@vgct.nl. Het delen van deze vacature in je netwerk stellen we zeer op prijs.

Ben jij een bevlogen en ondernemende onderwijskundige (of psycholoog met ervaring in opleidingsontwikkeling) die in het domein van de ggz wil werken?
Dan zoeken wij jou voor de functie van 

Opleidingsontwikkelaar (28 – 36 uur per week)

 

Wie zijn wij?

Groeiende wetenschappelijke vereniging
De Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt) is de wetenschappelijke vereniging voor cognitief gedragstherapeuten (post-wo) en cognitief gedragstherapeutisch werkers (post-hbo). De vereniging heeft als doelstelling het mentaal gezonder maken van Nederland door de inzet van psychologische behandelmethoden die -op basis van onderzoek- effectief zijn, in het bijzonder cognitieve gedragstherapieën (CGT). De VGCt garandeert kwalitatief goede behandelaren door het accrediteren van opleidingen, het (her)registreren van cognitief gedragstherapeuten, cognitief gedragstherapeutisch werkers en supervisoren en het verzorgen van permanente nascholing. Daarnaast is de VGCt hét kennis- en expertisecentrum voor CGT-vakbekwaamheid en voor de ruim 9.000 leden een platform voor verbinding. De vereniging werkt nauw samen met collega-(vak- en belangen)verenigingen en andere partijen binnen de ggz en het opleidingenveld. De VGCt groeit sterk op basis van de toenemende vraag naar geregistreerde behandelaren.

Verenigingsbureau
Het hart van de VGCt is het verenigingsbureau in Utrecht dat bestaat uit zeventien professionals verdeeld over vier teams. De directeur en drie teamleiders zijn onder meer verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden kennis & opleiden, registratie & accreditatie en communicatie. In samenwerking met een groot aantal actieve leden zorgt het bureau ervoor dat leden beter kunnen worden in hun vak. Wij werken op een manier die zich kenmerkt als gedreven, ontwikkelingsgericht, doelgericht en verbindend.

Team kennis en opleiden
Het team waarin je komt te werken bestaat uit een teamleider, twee kennisredacteuren, een organisator evenementen en een medewerker die de activiteiten van de secties coördineert (binnen de vereniging zijn vijftien secties actief op verschillende inhoudelijke thema’s). Het team houdt zich bezig met het vertalen van wetenschappelijke informatie naar de praktijk van de therapeut, het bewaken van de kwaliteit en het vernieuwen van de CGT- en CGW-opleiding en het ontwikkelen en organiseren van nascholingsactiviteiten. Het team werkt nauw samen met het communicatieteam, vaak op projectmatige basis.

Wat ga je doen?

In deze zelfstandige functie krijg je veel ruimte en kansen om te professionaliseren op het gebied van opleidingen. Je bent verantwoordelijk voor het (door)ontwikkelen van onze opleidingen voor cognitief gedragstherapeutische behandelaren, zowel op post-wo- als post-hbo-niveau. Zo ga je verder met het competentiegericht maken van de opleidingen, houd je je bezig met het vernieuwen van het accreditatieproces en zorg je ervoor dat onze docenten zich waar nodig verder kunnen professionaliseren. Ook verken en concretiseer je nieuwe kansen om de kwaliteit van de opleidingen te verbeteren, in samenwerking en afstemming met het bureau, het bestuur en betrokken externe stakeholders, zoals de gz-opleidingen. Zo is het bij veel wo-opgeleide psychologen bijna vanzelfsprekend dat ze vervolgopleidingen volgen in de cognitieve gedragstherapie, maar bij hbo’ers blijkt dat minder gangbaar en vermoedelijk minder bekend te zijn. Wat ga jij hier de komende jaren aan doen? En trekt het je aan om met je collega’s ook overige vakinhoudelijke of pedagogisch-didactische kansen voor de leden van de VGCt te verkennen?

Wat zijn jouw vaardigheden?

 • Je bent ondernemend en innovatief en zoekt de samenwerking op
 • Je bent resultaatgericht, praktisch ingesteld en krijgt zaken voor elkaar
 • Je bent een echte verbinder: je kunt verschillende partijen aan elkaar koppelen en deze partijen enthousiasmeren
 • Je bent in staat om snel te leren, je zaken eigen te maken en verbanden te leggen
 • Je wordt enthousiast van ontwikkelen, organiseren en coördineren
 • Je ziet het als een uitdaging om aan verschillende projecten tegelijk te werken

Wat verwachten we van jou?

 • Ervaring met het ontwikkelen van (post-)hbo en/of (post-)wo opleidingen
 • Een afgeronde opleiding in het hoger onderwijs op het gebied van onderwijskunde,  pedagogiek, psychologie, gezondheidswetenschappen of een vergelijkbare opleiding
 • Kennis op het gebied van competentiegericht onderwijs en in staat om nieuwe vakinhoudelijke of pedagogisch-didactische ontwikkelingen op waarde te kunnen schatten en te vertalen naar het opleidingsbeleid en opleidingsproducten en -diensten van de vereniging
 • Kennis van inhoudelijke kwaliteitsbevorderende processen zoals accrediteren van onderwijs
 • Kennis van en inzicht in de ontwikkelingen in de ggz en jeugdhulp (of in staat je deze snel eigen te maken) en die kunnen vertalen naar het opleidingsbeleid van de vereniging
 • Kennis van en ervaring met projectmatig werken
 • Een goed netwerk in de ggz-opleidingswereld of in staat hier snel toegang toe te krijgen
 • Kennis van cognitieve gedragstherapie is een pre
 • Tenminste vijf jaar relevante werkervaring

Wat bieden wij jou?

 • Een zelfstandige en gevarieerde functie bij een groeiende vereniging, in een informele sfeer en een maatschappelijk relevante sector
 • Enthousiaste en gemotiveerde collega’s en leden om mee samen te werken
 • Een werkweek waarin je afwisselend thuis en op kantoor (in Utrecht Lunetten) werkt
 • Een moderne werkomgeving ingericht op flexibel werken en goede thuiswerkvoorzieningen
 • Arbeidsvoorwaarden conform de cao ggz, inschaling in FWG 55/60, afhankelijk van opleiding en werkervaring
 • In eerste instantie een jaarcontract met intentie tot verlenging

De procedure

Heb jij zin om te starten in een ambitieus team en aan de slag te gaan met de professionalisering van de opleidingen? Wil je je inzetten voor onze leden/behandelaren die Nederland psychisch gezonder maken? Stuur je motivatie en cv dan uiterlijk 2 april ter attentie van Stijn Verhagen, directeur, via s.verhagen@vgct.nl.  Voor meer informatie over de functie kun je op maandag en donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur contact opnemen met Saskia Mulder, teamleider kennis en opleiden, via 030 2543054 of mailen naar s.mulder@vgct.nl. Het maken van een opdracht kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

 

Download de vacature in pdf.

oval