Verenigingsnieuws VGCt

Vacature: Directeur VGCt (36 uur per week)

Vanwege het aanstaande pensioen van de huidige directeur zijn wij op zoek naar een directeur (36 uur per week).

 

Reageren

Wie ben jij?

Je bent een van de boegbeelden van de VGCt. Je hebt een inspirerende, daadkrachtige en ondernemende persoonlijkheid en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en een verbindende, empathische leiderschapsstijl. Je bouwt verder aan een netwerk in het werkveld van onze vereniging. Je bent ambitieus en opereert nauwkeurig, open en transparant. In nauwe samenspraak met de overige leden van het managementteam geef je leiding aan het verenigingsbureau. Kortom: je bent een sterke schakel die leden, bureau, bestuur, ledenraad en externe partners weet te verbinden.

Wie zijn wij?

De Vereniging voor Gedrags- en Cognitieve therapieën (VGCt) is de wetenschappelijke vereniging voor cognitief gedragstherapeuten en cognitief gedragstherapeutisch werkers. De vereniging heeft als doelstelling het mentaal gezonder maken van Nederland door de inzet van psychologische behandelmethoden die -op basis van onderzoek- effectief zijn, in het bijzonder cognitieve gedragstherapieën (CGT). De VGCt garandeert kwalitatief goede behandelaren door het accrediteren van opleidingen, het (her)registreren van cognitief gedragstherapeuten, cognitief gedragstherapeutisch werkers en supervisoren en het verzorgen van permanente nascholing. Daarnaast is de VGCt hét kennis- en expertisecentrum voor CGT-vakbekwaamheid en voor de 9000 leden een platform voor verbinding. De vereniging werkt nauw samen met collega-(vak- en belangen)verenigingen en andere partijen binnen de ggz en het opleidingenveld.

De voorbereiding en de uitvoering van het verenigingsbeleid gebeurt in het verenigingsbureau in Utrecht, dat bestaat uit zeventien professionals verdeeld over vier teams. Drie leidinggevenden zijn hierbinnen verantwoordelijk voor de aandachtsgebieden communicatie, kennis & opleiden en registratie & accreditatie. In samenwerking met een groot aantal actieve leden zorgt het bureau ervoor dat leden beter worden in hun vak. De kernwaarden binnen ons verenigingsbureau zijn gedreven, ontwikkelingsgericht, doelgericht en verbindend.

Wat ga je doen?

 • Als onze directeur geef je vorm en uitvoering aan de strategische richting en doelen. Je bereidt een herkenbare toekomstgerichte koers van de vereniging voor die past bij relevante interne en externe ontwikkelingen. Deze is bepalend voor het strategisch beleidsplan, de jaarplannen en bijbehorende begrotingen. Je zorgt voor een goede transfer van deze plannen naar het bestuur en de ledenraad.
 • Je bewaakt de bestuurlijke cyclus en de rollen van bestuur, commissies, secties en ledenraad en ondersteunt de leden van deze organen. Je functioneert als schakel tussen ledenraad, bestuur, commissies, actieve leden en bureau en je bent verantwoordelijk voor een heldere informatieoverdracht tussen de verschillende verenigingsorganen. Je zorgt hierbij voor een goede vertaling van externe zaken naar interne beleidsontwikkeling.
 • Als boegbeeld vertegenwoordig je samen met de bestuursvoorzitter de VGCt in het speelveld van de ggz (-opleidingen) en onderhoud je contacten met stakeholders en
  relevante netwerken.
 • Je bent eindverantwoordelijk voor het functioneren van het bureau en geeft op inspirerende wijze leiding aan de teamleiders en de stafleden. Je zorgt voor een goed werkklimaat en zet daarbij de teamleiders in hun kracht voor het optimaal functioneren van de teams. Je stimuleert projectmatig werken en formuleert duidelijke opdrachten.
 • Binnen het managementteam zijn de portefeuilles verdeeld. Naast het bewaken van de strategie ben je verantwoordelijk voor het vormgeven van het ICT- en HR-beleid en het financieel -, fiscaal – en juridisch beleid. Je werkt hierin samen met de stafmedewerkers en de overige leden van het managementteam.

Wat zijn jouw vaardigheden?

 • Strategie: Je kunt een duidelijke koers uitdragen in een groeiende vereniging en een professioneel bureau en bent in staat om ontwikkelingen in de ggz en de opleidingen te vertalen naar de koers van de vereniging.
 • Communicatie: Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk) en bent in staat deze op verschillende niveaus en situaties in te zetten.
 • Samenwerking en coaching: Door je stimulerende houding weet je draagvlak te creëren, medewerkers te enthousiasmeren en te verbinden. Je geeft op een inspirerende en
  coachende wijze leiding aan de bureaumedewerkers en geeft hen ruimte en vertrouwen.

Wat verwachten we van jou?

Je beschikt over:

 • Academisch werk- en denkniveau
 • Minimaal vijf jaar ervaring als leidinggevende van een vergelijkbare organisatie
 • Kennis van het functioneren van de ggz en de ggz-opleidingen of in staat om je deze snel eigen te maken
 • Inzicht in en ervaring met het overzien van bedrijfsprocessen en financiën
 • Ervaring met het aansturen van een organisatie die veelal projectmatig werkt
 • Relevante ervaring met het onderhouden van interne en externe netwerken
 • Ervaring in het verenigingsveld is een pre.

Wat bieden wij jou?

 • Een strategische en verantwoordelijke functie bij een groeiende vereniging, in een informele sfeer en een maatschappelijk relevante sector
 • Enthousiaste en gemotiveerde collega’s en leden om mee samen te werken
 • Een werkweek waarin je afwisselend thuis en op kantoor (in Utrecht Lunetten) werkt
 • Een moderne werkomgeving ingericht op flexibel werken en goede thuiswerkvoorzieningen
 • Arbeidsvoorwaarden conform de cao ggz, inschaling in FWG 70-75 afhankelijk van werkervaring

De procedure

Heb jij zin om te starten bij een ambitieuze vereniging? Wil je je inzetten voor onze medewerkers en voor de leden/behandelaren die Nederland psychisch gezonder maken? Stuur je motivatie en cv dan uiterlijk 1 september 2022 ter attentie van Marleen Rijkeboer, voorzitter bestuur VGCt via m.lammers@vgct.nl. Voor meer informatie over het profiel kun je contact opnemen met Ellen Vedel, penningmeester bestuur, 06 – 11920254. De gesprekken vinden medio september plaats. Een assessment is onderdeel van de selectieprocedure.

Download de vacature in pdf.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie stellen wij niet op prijs.

 

Reageren

oval