Verenigingsnieuws VGCt

Patiënteninformatie in nieuw jasje

Herziening brochures voor volwassenen

Verspreiding via behandelaars

De VGCt heeft besloten om patiëntinformatie niet meer direct te verspreiden onder patiënten (cliënten), maar om dat voortaan te doen via de behandelaars. Dat betekent dat zorgverleners (of dit nu therapeuten zijn of bijvoorbeeld poh’s) hun patiënten kunnen wijzen op onze folders, boeken- en websitetips. Wij hopen dat patiënten op deze manier meer de informatie krijgen die past bij hun situatie en hun vragen dan als zij zelf zouden gaan googelen.

Nieuw jasje

Om die reden is de voormalige patiëntenwebsite (www.cognitievegedragstherapie.nl) opgeheven en zijn wij achter de schermen druk bezig om de patiënteninformatie straks op een overzichtelijke manier aan te bieden. Alle informatie komt in downloadbare (en desgewenst printbare) brochures online te staan, zodat behandelaars hun patiënten ernaar kunnen verwijzen. Er komen nieuwe brochures aan en de huidige gaan we waar nodig actualiseren. De patiënteninformatie zal straks toegankelijker en makkelijker vindbaar zijn.

De informatie voor volwassenen wordt eerst aangepast, later volgt ook de informatie voor (over) kinderen.

Tot die tijd kunnen jullie al wel gebruikmaken van de bestaande patiënteninformatie. Denk hierbij aan uitleg en tips voor boeken en websites. Zie daarvoor het tabje patiënteninformatie op het Kennisnet. Elke keer als een brochure klaar is, voegen we die toe.
En natuurlijk laten we het jullie weten als de eerste nieuwe brochures klaar zijn en online staan!

oval