Verenigingsnieuws VGCt

Nieuw bestuurslid vereniging gezocht

Vacature bestuurslid VGCt portefeuille 'Vereniging'

Per juni 2022 zoeken we een bestuurslid voor de portefeuille vereniging, als opvolger van Sammy Peter. In deze functie zorg je ervoor dat de organen van de vereniging, in het bijzonder de 14 secties, goed functioneren, dat de VGCt aantrekkelijk is en blijft voor verschillende soorten leden en dat leden actief bijdragen aan de (doelstellingen van) de vereniging. De circa 150 kaderleden krijgen extra aandacht van het bestuurslid vereniging. Derde aandachtsgebied in deze portefeuille zijn de VGCt producten/diensten: sectiebijeenkomsten, de websites, de nieuwsbrief/het magazine, de boekenclub.

De ideale kandidaat

  • Is een enthousiast en bereikbaar VGCt-lid met kennis van de gang van zaken in de wereld van de ggz en jeugdhulp en de rol van de VGCt(-leden) daarbinnen. Kent ook de andere verenigingen in dit veld en weet hoe met hen samen te werken.
  • Heeft een warm hart voor de vereniging. Heeft een visie op verenigingsdynamiek en op vrijwilligerswerk en heeft interesse in en enige ervaring met besturen en beleid.
  • Is betrokken, initiërend en motiverend binnen en buiten de vereniging. Kan een vergadering leiden en beslissingen tot stand brengen. Kan goed samenwerken met de andere bestuursleden, leden van secties en commissies, de ledenraad en bureaumedewerkers. Heeft binnen en buiten het bestuur verbindende kwaliteiten.
  • Communiceert helder en is representatief. Heeft kennis van en ervaring met projectmatig werken en veranderen.
  • Heeft voldoende tijd beschikbaar (reken op een tijdsbeslag van twee dagdelen per maand waarvan negen vrijdagmiddagen per jaar voor de bestuurs- en ledenraadsvergaderingen). Deze vacature in het bestuur is goed geschikt voor jongere leden. Bij meer kandidaten en gelijke geschiktheid gaat, gezien de samenstelling van het bestuur, de voorkeur uit naar een man.

In de vacature vind je alle informatie.

Reageren

Ben je geïnteresseerd in deze leuke functie en wil je een bijdrage leveren aan de inhoudelijke, bestuurlijke en beleidsmatige inbedding van ons vak en onze vereniging? Of ken je een geschikte kandidaat? Stuur je CV en motivatie vóór 1 juni 2022 naar Hubert van der Kleij, directeur VGCt, via vanderkleij@vgct.nl of bel/app met Hubert op 06 -20441682.

oval