Onderzoek

Goede zorg is soms ook geen zorg

Vragenlijst van Radboudumc

De VGCt (onder)steunt het onderzoek van het Radboudumc naar passende zorg in de ggz en wij delen daarom hierbij graag hun bericht.

 

Goede zorg is soms ook geen zorg: graag uw mening! 

Kwalitatief goede zorg betekent ook dat sommige behandelingen beter niet aangeboden kunnen worden. Richtlijnen bieden niet alleen houvast over welke zorg wel geboden moeten worden, maar doen ook zogenaamde beter-niet-doen-aanbevelingen.

Het Radboudumc heeft deze aanbevelingen in kaart gebracht op basis van een analyse van de honderd richtlijnen van de ggz en verslavingszorg. Daarna zijn de beter-niet-doen-aanbevelingen met de sterkste wetenschappelijke onderbouwing geselecteerd. Met uw hulp willen we nu bepalen welke van de geselecteerde aanbevelingen het meest van belang zijn voor uw dagelijkse praktijk. Met welke zorg kunnen we stoppen? En wanneer zijn er redenen om toch deze zorg te kiezen?

Laat uw stem horen in het debat over passende zorg in de ggz en ga hier naar de vragenlijst over deze aanbevelingen. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 5-10 minuten.

Alvast onze hartelijke dank voor het invullen!

Het onderzoeksteam van het Radboudumc

Hugo van Oerle, student onderzoeker
Daan Woldring, student onderzoeker
Simone van Dulmen, senior onderzoeker
Rose Collard, verpleegkundig specialist GGZ en senior onderzoeker
Arnt Schellekens, hoogleraar Psychiatrie en Verslaving
Tijn Kool, hoogleraar Passende Zorg

 

 

oval