Verenigingsnieuws VGCt

Aanbiedingen VGCt-Boekenclub – september/oktober

De VGCt boekenclub maakt vakliteratuur voor cognitief gedragstherapeuten gemakkelijk en voordelig beschikbaar. Deze boekenclub is gratis voor VGCt-leden en belangstellenden en kent geen periodieke aankoop- of andere verplichtingen.

De boekenclub is exclusief voor leden van de VGCt.

Wist je dat je als lid van de VGCt altijd 20% korting krijgt op de e-books van Boom? Het volledige aanbod van e-books vind je onder ‘Overzicht ledenkorting’ in de boekenclub op de website van Boom.

Naar de boekenclub inloggen vereist

Met de jaren

Arjan Videler, Rosalien Wilting

Van € 28,95 voor € 23,15

Tegen de negatieve stereotypering van ouderen

Ouderen zijn bijna alleen maar negatief in het nieuws. Dit heeft niet alleen invloed op hoe wij naar ouderen kijken en op hoe ouderen zichzelf zien, het bepaalt ook hoe we ouderen behandelen. Veel te weinig, als het op psychische problemen aankomt. Als het gaat om de mentale gezondheid van ouderen, hebben we al snel het misplaatste idee dat er bij hen niet veel meer te halen is. Ten onrechte: ouderen zijn juist indrukwekkend veerkrachtig! Met de jaren ontwikkelen ze wijsheid en levenservaring, iets wat jongeren per definitie missen.

Boeiende casuïstiek

In Met de jaren ontdek je wat psychotherapie voor ouderen kan betekenen. Je komt boeiende casussen tegen en duikt in de wetenschap over de (onder)-behandeling van ouderen en het effect van late diagnoses. Ook lees je over verschillende thema’s, zoals trauma, persoonlijkheidsstoornissen, ALK, autisme en omgaan met het levenseinde. Dit boek met praktische kennis biedt een hoopvol perspectief voor iedereen die met ouderen werkt.

Bestellen inloggen vereist

 

 

Boekrecensie

“Een van de sterke punten van dit boek is dat het makkelijk leesbaar is, omdat per hoofdstuk meerdere praktijkvoorbeelden gegeven worden. Hierdoor krijg je een goed beeld bij een cliënt, diens behandeling en de effecten daarvan.”Joyce van Grinsven is psycholoog in opleiding tot gz-psycholoog en cognitief gedragstherapeut VGCt bij HSK Groep in Eindhoven.

Score: ⭐⭐⭐⭐- (4/5)

 

Lees de volledige recensie

oval