COVID-19

Corona banner

We begrijpen goed dat er vragen zijn rondom het coronavirus. In dit themadossier vind je antwoorden op veelgestelde vragen en houden we je op de hoogte van inhoudelijke ontwikkelingen die voor jouw werk van belang zijn.

Dit dossier wordt voortdurend bijgewerkt.

FAQ

Bijeenkomsten en evenementen

Onderwijs en accreditatie

Overig

  • Hoe verleen ik zorg op afstand?
    Hulpverlenen is maatwerk. Er is dus geen one-fits-all antwoord op de vraag óf en hoe je zorg op afstand kunt verlenen. Als behandelaar kun je zelf het beste inschatten of beeldbellen een mogelijkheid is. Uiteraard is het daarbij van belang goed te letten op de privacy van je cliënt. Op deze pagina vind je onze tips & tricks, samengesteld vanuit verschillende websites.
  • Hoe hou ik mezelf als zorgprofessional staande in deze zware tijd?

    Met veel respect kijken we naar hoe iedereen een tandje bijzet om de zorg voor cliënten te waarborgen. Dat betekent echter ook dat het nóg belangrijker is om goed voor jezelf te zorgen. Het ministerie van Defensie heeft daarom een document gemaakt met een aantal tips en adviezen specifiek voor zorgprofessionals. Met ook aandacht voor dingen die leidinggevenden in de zorg kunnen doen. 

  • Ik denk dat ik kan bijdragen om de druk in de zorg te verminderen. Hoe doe ik dat?

    Vele handen maken licht(er) werk. En dat is hard nodig, aangezien veel ziekenhuizen, GGDs en andere zorginstellingen extra zorgpersoneel nodig hebben om het coronavirus te bestrijden. Denk je te kunnen bijdragen, meld je dan vooral aan bij deze vacaturesite.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen neem dan contact met ons op.

Overzicht berichten COVID-19