Schematherapie: stapsgewijs experiëntieel werken in de dagelijkse praktijk

R.J. (Rosi) Reubsaet

Schematherapie is een populaire vorm van psychotherapie en experiëntiële oefeningen zijn een belangrijk onderdeel, bedoeld om verandering op gevoelsniveau te bereiken. Tegelijk worstelen veel therapeuten met de toepassing hiervan gedurende het langdurende en complexe therapieproces.

Door het therapieproces expliciet op te delen in fases parallel aan de ontwikkelingsfases van een kind, krijgt de therapeut meer regie over de therapie. Dit webinar laat aan de hand van diverse voorbeelden zien hoe experiëntiële interventies aangepast kunnen worden aan de verschillende fases van de therapie.

Tijdens het webinar worden onder andere twee verschillende meerstoelen technieken gedemonstreerd en wordt uitgelegd hoe deze technieken per fase aangepast kunnen worden.

Doelen

Na afloop van dit webinar

  • Weet je wat het werken met fases inhoudt.
  • Heb je gezien hoe je experiëntiële oefeningen stapsgewijs kunt opbouwen.
  • Ken je een aantal voorbeelden van fasegerichte experiëntiële technieken.
Doelgroepen
  • Cognitief gedragstherapeuten met (minimaal) basiskennis van schematherapie
  • Schematherapeuten
Over de spreker

Drs. R.J. (Rosi) Reubsaet werkt als klinisch psycholoog bij het Centrum voor Persoonlijkheidsstoornissen van Vincent van Gogh. Zij is mede-oprichter van de Academie voor Schematherapie, met wie zij het fasegerichte werken ontwikkeld heeft. Verder is zij geregistreerd als psychotherapeut, supervisor VGCt, supervisor Register Schematherapie en trainer/supervisor ISST. Ook is ze bestuurslid van de sectie Persoonlijkheidsstoornissen van de VGCt. 
Dit webinar sluit aan bij het boek ‘Schematherapie: Werken met fases in de klinische praktijk’, waarvan Rosi de auteur is.

Praktisch
  • Je kunt het webinar vanaf je eigen computer of laptop bekijken. 
  • Het webinar is geaccrediteerd voor 1 nascholingspunt door de VGCt en door de FGzPt (1 punt herregistratie van klinisch (neuro)psychologen).
  • Voor het bijschrijven van dit punt is het van groot belang dat je bij je inschrijving je hele VGCt-nummer opgeeft! Als je geen lid van de VGCt bent, dan mag je in het registratieformulier bij relatienummer een – invullen.
  • Kosten: gratis tot en met maandag 31 augustus.
Aanmelden webinar

 

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via communicatie@vgct.nl

Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van de VGCt van toepassing.