Webinar: Probleemanalyses in de praktijk door Dirk Hermans

4 maart 2019

Promofoto Hermans voor algemeen gebruik geknipt.JPG

(Hoe) kun je probleemanalyses op een effectieve manier inzetten? 

Probleemanalyses zijn de hoeksteen van de cognitieve gedragstherapie - aldus voorvader Joseph Wolpe. Maar is dat nog steeds zo? Stellen Nederlandse en Vlaamse cgt’ers in de praktijk holistische theorieën en betekenis- en functieanalyses op voor hun cliënten? Past dat wel binnen protocollair werken? Hoe evidence-based zijn probleemanalyses eigenlijk? En doen we het wel op de juiste manier? In dit webinar bespreekt Hermans de antwoorden op deze vragen en geeft hij praktische tips om probleemanalyses zo effectief mogelijk in te zetten.

Klik hier om je aan te melden voor het webinar van Dirk Hermans op maandag 4 maart 2019.

Na afloop van dit webinar:
  • Weet je hoe probleemanalyses passen binnen protocollair werken.
  • Ben je op de hoogte van de wetenschappelijke evidentie voor probleemanalyses.
  • Ken je een aantal technieken waarmee je probleemanalyses zo effectief en evidence-based mogelijk in kunt zetten.
Praktische informatie:
  • Het webinar vindt plaats op 4 maart 2019, 20.00-21.00 uur
  • Je kunt het webinar vanaf je eigen computer of laptop bekijken. Als je live kijkt, kun je ook vragen stellen aan de expert. Alle webinars zijn na de uitzending ook terug te kijken wanneer het jou uitkomt.
  • Er is accreditatie aangevraagd voor 1 punt bij de VGCt en de FGzPt.
  • Voor het bijschrijven van dit punt is het van groot belang dat je bij je inschrijving je hele VGCt-nummer opgeeft! Als je geen lid van de VGCt bent, dan mag je in het registratieformulier bij VGCt- nummer een – invullen.
  • Woon je in België? Meld je dan per e-mail aan via r.hulsink@vgct.nl.
  • Kosten: € 35,- voor niet-leden € 45,-
Over de spreker

Dirk Hermans is klinisch psycholoog en cognitief gedragstherapeut. Hij is als hoogleraar gedragstherapie en experimentele psychopathologie verbonden aan de KU Leuven. Hermans bestudeert de mechanismen die aanleiding geven tot emotionele problemen en factoren die deze in stand houden. Daarin geeft hij vooral aandacht aan geheugen- en leerprocessen. Sinds 1996 is hij als (eerste) auteur betrokken bij de ‘Inleiding tot de Gedragstherapie’, sinds bijna 50 jaar een basisboek voor gedragstherapeuten en gedragstherapeutisch werkers. De laatste volledig herziene editie verscheen in 2017. Dit webinar over holistische theorie en betekenis- & functieanalyse sluit aan bij Hoofdstukken 8 en 9 van dit handboek.

Aanmelden webinar