Regiobijeenkomst Oost - 'Walgelijk! Over de betekenis van walging voor de klinische praktijk'

19 juni 2019

Na het succes van de regiobijeenkomst noord: nu een herhaling van de bijeenkomst in de regio oost

Disgusting!

Hoe vaak neem je als behandelaar de emotie walging als aanknopingspunt mee in de behandeling? Of het nu een spinnenfobie, een obsessieve compulsieve stoornis, een seksuele disfunctie, een eetstoornis, of een PTSS… Walging voor gore of besmettelijke dingen, of morele walging, of… Welke behandelaar zou hier niet meer van willen weten om te zorgen dat onze behandelingen effectiever worden? Recent werd in het Tijdschrift Gedragstherapie een overzicht gegeven (de Jong en Bos, 2018).

Wij nodigen je uit voor een oostelijke VGCt bijscholingsavond met een combinatie van de nieuwste theoretische inzichten en toepassingen in de klinische praktijk.
Peter de Jong, hoogleraar van de Rijksuniversiteit Groningen geeft je een overzicht vanuit wetenschappelijke hoek van de rol van de emotie walging bij het ontstaan en voortduren van allerlei vormen van psychopathologie. Vanuit deze stand van zaken benoemt hij mogelijke aanknopingspunten voor behandeling.

Aansluitend laat supervisor VGCt Jannetta Bos, werkzaam bij Centrum 40-45 te Amsterdam en Artsen zonder Grenzen, zien hoe het betrekken van walging in de behandeling van PTSS klachten een meerwaarde kan hebben. Er worden casusbeschrijvingen gegeven en oefeningen gedemonstreerd.

Doelgroep

Hbo'ers en academici

Praktische informatie
  • De bijeenkomst is voor 3 nascholingspunten geaccrediteerd bij de VGCt
  • Deze bijeenkomst telt mee als nascholing voor cgt'ers en cgw'ers
  • Docenten: P.J. de Jong en J. Bos
  • Kosten: € 25,- voor leden van de VGCt, € 35,- voor niet-leden
  • Locatie: Deventer Schouwburg – Foyer (1e etage)
  • Tijd: 18.00 – 21.30 uur, vanaf 17.30 inloop met een broodje
Meld je direct aan

De VGCt is CRKBO geregistreerd. Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van de VGCt van toepassing.