Najaarscongres 2018

7, 8 en 9 november 2018

Poster NJC.JPG

In 2018 is het congresthema Mens sana in corpore sano, alles over psyche en soma.

Lichaam en geest - soma en psyche - zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We weten het, maar houden we hier ook altijd rekening mee in ons therapeutisch handelen? Wanneer is het zinvol om lichamelijke klachten te betrekken in de behandeling als psychische klachten op de voorgrond staan? En wanneer is aandacht voor de psyche belangrijk wanneer juist lichamelijke klachten op de voorgrond staan?

Speelt het objectieve lichaam een rol bij klachten over het uiterlijk? Denk aan eetstoornissen en morfodysfore stoornis. Hoe sterk is de geest in het beïnvloeden van het lichaam? Denk aan seksuele stoornissen, somatoforme stoornissen, pijn, de placebo- en nocebo-effecten van bepaalde behandelingen en nog zoveel meer. De cognitieve gedragstherapie heeft mooie protocollen op het gebied van psyche en soma en de ontwikkelingen op dit gebied gaan hard. Hoog tijd om er tijdens het najaarscongres van 2018 volop aandacht aan te besteden.

www.vgctnajaarscongres.nl

Keynotesprekers

mojoimagealt-66-alt

Lisbeth Utens Corpus non sanum, mens sana? Cognitieve gedragstherapie in het (kinder)ziekenhuis
mojoimagealt-67-alt Judith Beck The therapeutic relationship in CBT
mojoimagealt-68-alt Andrea Evers De rol van placebo-effecten - hoe kunnen placebo’s ingezet worden om onze gezondheidszorg te optimaliseren?
mojoimagealt-69-alt Ellen Laan Laten we het ook over seks hebben

 

Meer informatie en aanmelden

 

Heb je vragen? Neem dan contact met ons op via congres@vgct.nl

Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van de VGCt van toepassing.