Webinar: Evidence in je practice

18 juni 2018

book-collection-education-159751

Als cgt-er houd je je vakgebied bij en volg je de (inter-)nationale literatuur op de voet. Zo kun je de nieuwste inzichten direct toepassen en houd je de kwaliteit van je behandeling up-to-date… toch? De praktijk is natuurlijk weerbarstiger, want als behandelaar heb je het druk, is de literatuur niet altijd beschikbaar en heeft praktische nascholing voorrang. Grote kans dus dat je academische vaardigheden wel een opfrisser kunnen gebruiken. Waar moet je ook alweer op letten als je een artikel leest, hoe herken je een goede studie?

Tijdens dit webinar kun je je kennis over werken met wetenschappelijke literatuur in een uur opfrissen. In het eerste deel wordt ingegaan op het zoeken van literatuur. Welke manieren van zoeken zijn er? Wat kun je doen als je geen (gratis) toegang hebt tot een artikel?

In het tweede deel wordt ingegaan op het lezen en beoordelen van een wetenschappelijk artikel. Wat bepaalt of een studie goed is? Kun je conclusies in een artikel altijd voor waar aannemen? Wat is een effect size? Power? Hoe belangrijk is significatie? Wat is het beste studiedesign? En hoe kun je al deze informatie gebruiken in je behandeling?

Kortom, duik 18 juni achter je computer en volg het webinar ‘Evidence in je practice’ van Ernst Koster van de Universiteit Gent.

Praktische informatie

Datum: 18 juni
Tijd: 20.00 tot 21.00 uur
Je kunt het webinar vanaf je eigen computer of laptop bekijken. Als je live kijkt, kun je ook vragen stellen aan de expert. Alle webinars zijn na de uitzending ook terug te kijken wanneer het jou uitkomt.
Er wordt accreditatie aangevraagd voor 1 punt bij de VGCt. Voor het bijschrijven van dit punt is het van groot belang dat je bij je inschrijving je hele VGCt-nummer opgeeft!
De kosten van een webinar zijn € 35,-.

Aanmelding opent binnenkort, noteer de datum in je agenda!