Supervisorenintervisie VGCt
Evenement

Het begeleiden van intervisie

4 april 2022

Per 1 januari 2022 is het voor cgt’ers in opleiding mogelijk om te starten met de cgt opleiding nieuwe stijl.  Een onderdeel van de opleiding nieuwe stijl is begeleide intervisie. In deze cursus voor supervisoren hopen we je inspiratie te bieden voor het vormgeven en begeleiden van intervisiebijeenkomsten.

Deze scholingsdag onderzoek je de mogelijkheden voor vormgeving van intervisie-begeleiding via ervaringsoefeningen, theoretische kaders en rollenspelen. We bereiden een ‘op maat’ gemaakt programma voor aan de hand van de leerwensen van de deelnemers.

Supervisoren VGCt

Docenten

Daar waar begeleide intervisie in de VGCt opleiding een nieuw onderdeel wordt, wordt er in de huisartsenopleiding al geruime tijd met begeleide intervisie gewerkt.

Jeannette Verhoeven  is begeleidingskundige en was ‘leerlijnhouder professionaliteit bij de VU-huisartsopleiding.  Zij heeft lange tijd huisartsen opgeleid en ‘begeleide intervisie’ was een van haar taken. Momenteel begeleid zij een aantal huisarts- en POH GGZ intervisiegroepen in Utrecht. Vanuit deze kennis en ervaring begeleid zij deze workshop.

Saskia Mulder is als teamleider kennis en opleiden VGCt betrokken bij het vormgeven van de cgt opleiding nieuwe stijl. Zij plaatst de begeleide intervisie in het kader van de cgt opleiding ‘nieuwe stijl’ en is op de hoogte van de VGCt kaders en reglementen.

Algemene leerdoelen

  1. Na afloop van de bijeenkomst heeft de supervisor basiskennis over het vormgeven en begeleiden van intervisie
  2. Na afloop van de bijeenkomst heeft de supervisor meer zicht op de mogelijkheden voor invulling van de begeleidingsrol die hij/zij heeft in het begeleiden van intervisie
  3. Na afloop van de bijeenkomst heeft de supervisor meer ‘feeling’ met de spanningsvelden die binnen intervisie aan de orde zijn
  4. Na afloop van de bijeenkomst heeft de supervisor verschillende intervisie modellen tot zijn beschikking die hij toe kan passen

Praktische informatie

Datum : 4 april 2022
Tijd : 9:30 – 17:00
Locatie : Online, via Zoom
Docenten : Saskia Mulder en Jeannette Verhoeven
Omschrijving : Nascholing voor supervisoren VGCt
Accreditatie : Zes nascholingspunten VGCt voor supervisievaardigheden en/of didactiek
Kosten : € 125,00
Let op : Alleen voor VGCt-supervisoren

 

De VGCt is CRKBO geregistreerd. Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van de VGCt van toepassing.

oval