Supervisorenintervisie VGCt
Evenement

Het begeleiden van intervisie

27 september 2022, online

Per 1 januari 2022 is het voor cgt’ers in opleiding mogelijk om te starten met de cgt opleiding nieuwe stijl.  Een onderdeel van de opleiding nieuwe stijl is begeleide intervisie. In deze cursus voor supervisoren hopen we je inspiratie te bieden voor het vormgeven en begeleiden van intervisiebijeenkomsten.

Deze scholingsdag onderzoek je de mogelijkheden voor vormgeving van intervisie-begeleiding via ervaringsoefeningen, theoretische kaders en rollenspelen. We bereiden een ‘op maat’ gemaakt programma voor aan de hand van de leerwensen van de deelnemers.

Supervisoren VGCt

Docenten

Daar waar begeleide intervisie in de VGCt opleiding een nieuw onderdeel wordt, wordt er in de huisartsenopleiding al geruime tijd met begeleide intervisie gewerkt.

Jeannette Verhoeven  is begeleidingskundige en was ‘leerlijnhouder professionaliteit’ bij de VU-huisartsopleiding.  Zij heeft lange tijd huisartsen opgeleid en ‘begeleide intervisie’ was een van haar taken. Momenteel begeleidt zij een aantal huisarts- en POH GGZ intervisiegroepen in Utrecht. Waardevolle kennis en ervaring die je meekrijgt tijdens de workshop.

Saskia Mulder is als teamleider kennis en opleiden VGCt betrokken bij het vormgeven van de CGT-opleiding nieuwe stijl. Zij plaatst de begeleide intervisie in het kader van de CGT-opleiding ‘nieuwe stijl’ en is op de hoogte van de VGCt kaders en reglementen.

Algemene leerdoelen

Na afloop van de bijeenkomst heb je als supervisor:

  • Basiskennis over het vormgeven en begeleiden van intervisie
  • Meer zicht op de mogelijkheden voor invulling van de begeleidingsrol die je hebt in het begeleiden van intervisie
  • Meer ‘feeling’ met de spanningsvelden die binnen intervisie aan de orde zijn
  • Verschillende intervisie modellen tot je beschikking die je kunt toepassen

De VGCt is CRKBO geregistreerd. Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van de VGCt van toepassing.

Datum 27 september 2022
Tijd 9:30 – 17:00
Locatie Online, via Zoom
Docent(en) Jeannette Verhoeven en Saskia Mulder
Doelgroep VGCt-supervisoren
Omschrijving Nascholing voor supervisoren VGCt
Accreditatie Wordt aangevraagd: VGCt voor supervisievaardigheden en/of didactiek
Kosten € 125,00
oval