Evenement

Als de liefde knalt

Vrijdag 22 september 2023

Gezamenlijke studiedag van de secties Relatie, gezin en naasten en Forensische CGt.

(On)veiligheid in relaties

Veel (relatie)therapeuten zijn zich niet bewust hoe ontzettend vaak partnergeweld voorkomt. En áls ze zich er al van bewust zijn, dan hebben ze niet altijd door hoe vaak ze zelf signalen missen. Dit blijkt uit uitspraken als ‘In mijn praktijk maak ik dat niet mee’, of ‘Ik zie geen koppels, dus het is niet relevant’.

Daarom organiseren de secties Relatie, gezin en naasten en Forensische CGT gezamenlijk de studiedag ‘Als de liefde knalt – (On)veiligheid in relaties’. Het doel is dat therapeuten zich realiseren dat partnergeweld veel meer voorkomt dan ze denken, dat ze leren hoe ze dit in kaart kunnen brengen en ze krijgen handvatten voor begeleiding of doorverwijzing van koppels die hiermee te maken hebben.

Kortom; de wereld een stukje veiliger maken door therapeuten te trainen in het herkennen van en handelen bij agressie in de partnerrelatie.

Meer informatie volgt, noteer 22 september alvast in je agenda!

Praktische info

Datum 22 september 2023
Spreker(s) Evelyn Klein Haneveld, Judith Yntema, Hester Mobach, Sylvia Vaassen, Ilona von Vlimmeren, Aerjen Tamminga en Sarah Jansen
Doelgroep Behandelaren die werken met partners, maar ook voor behandelaren die werken met individuele cliënten zijn er handvatten
Accreditatie Wordt aangevraagd bij de VGCt, NVRG, NIP-eerstelijnspsychologie, NIP K&J NVO-OG, NVP en FGzPt

De VGCt is CRKBO geregistreerd. Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van de VGCt van toepassing.

oval