Evenement

Als de liefde knalt

Gezamenlijke studiedag van de secties Relatie, gezin en naasten en Forensische CGt.

(On)veiligheid in relaties

De studiedag op 22 september gaat helaas niet door. Op dit moment wordt gezocht naar een nieuwe datum. Zodra de nieuwe datum bekend is zullen we dit direct op de website zetten. Mocht je direct op de hoogte gebracht willen worden van de datum van de studiedag, meld je alvast aan via congres@vgct.nl.

Veel (relatie)therapeuten zijn zich niet bewust hoe ontzettend vaak partnergeweld voorkomt. En áls ze zich er al van bewust zijn, dan hebben ze niet altijd door hoe vaak ze zelf signalen missen. Dit blijkt uit uitspraken als ‘In mijn praktijk maak ik dat niet mee’, of ‘Ik zie geen koppels, dus het is niet relevant’.

Daarom organiseren de secties Relatie, gezin en naasten en Forensische CGT gezamenlijk de studiedag ‘Als de liefde knalt – (On)veiligheid in relaties’. Het doel is dat therapeuten zich realiseren dat partnergeweld veel meer voorkomt dan ze denken, dat ze leren hoe ze dit in kaart kunnen brengen en ze krijgen handvatten voor begeleiding of doorverwijzing van koppels die hiermee te maken hebben.

Kortom; de wereld een stukje veiliger maken door therapeuten te trainen in het herkennen van en handelen bij agressie in de partnerrelatie.

Programma

09.00 – 09.30 uur            Inloop en registratie

09.30 – 10.00 uur            Opening en inleidende lezing

Partner geweld en geweld in het gezinEvelien Klein-Haneveld

10.00 – 11.15 uur            Workshop 1

Agressie in beeldHester Mobach en Judith Yntema

11.15 – 11.30 uur            Pauze

11.30 – 12.45 uur            Workshop 2

Veilig naar huisSylvia Vaassen en Ilona van Vlimmeren

12.45 – 13.30 uur            Lunch

13.30 – 14.45 uur            Workshop 3

Veilig in therapieAerjen Tamminga en Judith Yntema

14.45 – 15.00 uur            Pauze

15.00 – 16.15 uur            Workshop 4

Zorgen voor jezelfIlona van Vlimmeren en Sarah Janssen

16.15 – 16.45 uur            Afsluiting

Praktische info

Datum Nieuwe datum wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.
Tijd 9.00- 16.45 uur
Spreker(s) Evelyn Klein Haneveld, Judith Yntema, Hester Mobach, Sylvia Vaassen, Ilona van Vlimmeren, Aerjen Tamminga en Sarah Jansen
Doelgroep Behandelaren die werken met partners, maar ook voor behandelaren die werken met individuele cliënten zijn er handvatten
Accreditatie Is verleend door de VGCt, de FGzPt, de NVRG, de NVP, door NIP-eerstelijnspsychologie voor 6 punten bij- en nascholing en door NIP K&J NVO-OG voor 6,5 punten herregistratie, 2 punten opleiding-behandeling en 1 punt opleiding-diagnostiek.
Kosten € 115,- voor leden van de VGCt, € 165,- voor niet-leden

Scholing geaccrediteerd door NIP K&J/NVO-OG is ook geldig voor SKJ, bekijk de website van het SKJ voor meer informatie.

 

De VGCt is CRKBO geregistreerd. Op alle verenigingsactiviteiten zijn de algemene voorwaarden evenementen van de VGCt van toepassing.

oval