Supervisie en leertherapie cgt’ers i.o.

Vierdaagse interactionele leertherapiegroep met psychodramatherapie elementen

Vierdaagse groepsleertherapie (25 uur) op 8, 9, 12 en 13 december 2022 in Weesp (kosten 1350,-)

(voor data in 2023 – kijk op www.jennekewiersma.com of mail naar jennekewiersma@protonmail.com)

Leer de impact van je gedrag kennen en vergroten via deze effectieve interactionele groepsleertherapie en verhoog je persoonlijke effectiviteit als behandelaar. Interventies uit de Cognitive Behavioral Analysis System of Psychotherapy (CBASP) worden ingezet in combinatie met experiëntiële technieken uit de psychodramatherapie. CBASP is een behandelmethode die van origine is ontwikkeld voor mensen met langdurig depressieve klachten (McCullough e.a. 2000). De CBASP methodiek is ook geschikt als leertherapie, aangezien gedrag centraal staat binnen CBASP en je via gestructureerde technieken bewust wordt gemaakt met welk gedrag je je comfortabel voelt en met welk gedrag juist niet.

Met behulp van de Situatie-Analyse, een centrale interventie binnen CBASP, krijg je op een heldere manier inzicht in je gedrag- en reactiepatronen. Via rollenspel en psychodrama oefen je gelijk met alternatieve gedragsmogelijkheden en word je aangemoedigd om datgene wat je bezig houdt concreet en voelbaar te maken. De combinatie van analyseren en uitproberen maakt deze leertherapie effectief en… ook erg leuk! Je ontdekt nieuwe kanten van jezelf.

Hierdoor ontstaat bewustwording en emotioneel inzicht en ben je meer in control wanneer je dat nodig hebt. De situaties die je inbrengt kunnen werkgerelateerd zijn maar mogen ook uit je dagelijkse leven komen.

Voorafgaand aan de groepstherapie vindt er een individuele sessie plaats waarin we samen je leergeschiedenis in kaart brengen . Dit kan via beeldbellen.

22d0bd02-0ab0-498d-8b23-0799e22e5929

RoyBorghoutsFotografie-181108-VGCt&Najaarscongres-008

De groepstherapie wordt gegeven door Bas Berkers (psychodramatherapeut) en Jenneke Wiersma (GZ psycholoog en supervisor VGCt).

Meld je aan voor de groep of mail voor vragen: jennekewiersma@protonmail.com.

 

 

Praktische informatie:

Datum 08 december 2022 t/m 13 december 2022
Plaats Weesp
Locatie evenement Weesp
Kosten 1350,-
Categorie Supervisie en leertherapie cgt’ers i.o.
Organisatie Psychologie in actie
Geaccrediteerd door
oval